Πρέβεζα κακοκαιρία: Μεγάλες οι καταστροφές – Χτυπήθηκε από ανεμοστρόβιλο – Ξεριζώθηκαν μεγάλα δέντρα

Πρέβεζα κακοκαιρία: Μεγάλες οι ζημιές σε σπίτια – Ξεριζώθηκε πανύψηλο κυπαρίσσι στο μνημείο της Παργινόσκαλας

Πρέβεζα κακοκαιρία: Εκτεταμένες ήταν οι καταστροφές που προκλήθηκαν στην Πρέβεζα εξαιτίας της κακοκαιρίας. Ήταν τέτοια η μανία του ανεμοστρόβιλου που ξηλώθηκαν θερμοκήπια, γκρεμίστηκαν περιφράξεις, ξηλώθηκαν λαμαρίνες και προκλήθηκαν ζημιές σε ηλιακούς θερμοσίφωνες. Ακόμα, ξεριζώθηκε και ένας πανύψηλο κυπαρίσσι στο μνημείο της Παργινόσκαλας.

Καταστροφή προκλήθηκε επίσης και στο γηπεδάκι μπάσκετ του Παντοκράτορα. Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, η περίφραξη υπέστη ζημιά. Σύμφωνα με το mypreveza.gr, ο δήμαρχος Βαγγέλης Ροπόκης έχει ενημερώσει ήδη το αρμόδιο τμήμα του δήμου ώστε να προχωρήσει στην απομάκρυνση της περίφραξης.

Πρέβεζα κακοκαιρία: Μεγάλες οι καταστροφές - Ξεριζώθηκε μεγάλο δέντρο

Πρέβεζα κακοκαιρία: Μεγάλες οι καταστροφές - Ξεριζώθηκε μεγάλο δέντρο

Εκτός από τις ζημιές εξαιτίας της κακοκαιρίας στην Πρέβεζα, καταστροφές υπήρξαν επίσης στις Σέρρες, στον Έβρο, τη Ροδόπη και την Ήπειρο

Σε επιφυλακή τέθηκε η περιφέρεια Σερρών καθώς ο ποταμός Στρυμόνας στη μεριά του βουλγαρικού εδάφους φούσκωσε. Επίσης, συναγερμός σήμανε και στο Δήμο Δέλτα καθώς υπερχείλισε ο Γαλλικός ποταμός. Εξαιτίας των βροχοπτώσεων, η στάθμη του νερού ανέβηκε επικίνδυνα.

Στην Ήπειρο, ζημιές προκλήθηκαν από ανεμοστρόβιλο και 10 δήμοι τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι ζημιές ήταν εκτεταμένες στα χωριά Μελισσουργούς και Θεοδώριανα.

Τέλος, από το μένος της κακοκαιρίας, δε γλίτωσαν ούτε ο Έβρος και η Ροδόπη. Στον Έβρο πλημμύρισαν 65.000 στρέμματα και άλλα 45.000 στρέμματα πλημμύρισαν στη Ροδόπη.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ανδρέας Λυκουρέντζος «Στην περιοχή του Έβρου έχουν πληγεί γύρω στα 15.000 στρέμματα καλλιέργειας σιτηρών, μηδικής καλλιέργειας και κηπευτικών, ενώ δεν αναφέρονται ιδιαίτερες ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο του νομού που προφανώς θα υπάρχουν βέβαια αλλά θα είναι περιορισμένες».

Ενώ στη Ροδόπη «οι ζημιές στη χειμερινή καλλιέργεια σιτηρών είναι 8.000 στρέμματα και ανάλογα ακολουθούν η μηδική καλλιέργεια και κάποια λίγα κηπευτικά ενώ έχουμε και γύρω στις 1.500 απώλειες στο ζωικό κεφάλαιο». 

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν