Ρέθυμνο Κρήτης: Γιατρός χρησιμοποιεί ληγμένα χάπια και φτιάχνει πανέμορφα ψηφιδωτά

Ρέθυμνο Κρήτης: Έναν υπέροχο τρόπο βρήκε μία γιατρός για να αποφορτίζεται από τη δουλειά της

Ρέθυμνο Κρήτης: Η Ελένη Ιωαννίδου είναι γιατρός, παθολόγος-λοιμωξιολόγος στο γενικό νοσοκομείο Ρεθύμνου. Είναι επικεφαλής της ομάδας για τον κορονοϊό και ο φόρτος εργασίας της είναι τεράστιος. Ωστόσο, για να αποφορτίζεται από τη δουλειά της και να περνάει μερικές ευχάριστες στιγμές. Αποφάσισε να συγκεντρώνει ληγμένα χάπια που έχουν περισσέψει στο νοσοκομείο και με αυτά να φτιάχνει πανέμορφα, πολύχρωμα ψηφιδωτά! Μάλιστα στο blog της ταλαντούχας γιατρού υπάρχουν πολλά από τα έργα της.

Με αυτή τη δραστηριότητα καταπιάστηκε για πρώτη φορά το 2019. Η ίδια ως μέλος του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ρεθύμνου είχε αναλάβει μεταξύ άλλων να συγκεντρώνει και να διανέμει φάρμακα σε ανθρώπους με ανάγκη. Καθημερινά έφταναν στο ιατρείο σακούλες με φάρμακα από πολίτες που δεν τα είχαν ανάγκη.

Από τα φάρμακα που κατέφθαναν στο ιατρείο, τα μισά διανέμονταν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, ένα 10% με 20% ήταν νοσοκομειακά φάρμακα οπότε και επιστρέφονταν στο νοσοκομείο. Ενώ, τα υπόλοιπα ήταν ληγμένα και θα έπρεπε να πεταχτούν. Ωστόσο, η κα. Ιωαννίδου σκαρφίστηκε έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο να μην πετιούνται ακόμα και τα ληγμένα χάπια. Αποφάσισε να φτιάχνει με αυτά ψηφιδωτά και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Η γιατρός στο Ρέθυμνο στην Κρήτη ανέφερε ότι αυτή η δραστηριότητα λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά

Η κα. Ιωαννίδου ανέφερε ότι αυτή η δραστηριότητα ήταν λυτρωτική για εκείνη, ειδικά στην περίοδο της καραντίνας. λειτουργούσε ψυχοθεραπευτικά και την αποφόρτιζε από την ένταση της εργασίας της. Ενώ η γυναίκα είπε ότι ζωγραφίζει μόνο ερασιτεχνικά, πραγματικά έχει πολύ ταλέντο, αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα.

Τα ψηφιδωτά που φτιάχνει με τα ληγμένα φάρμακα είναι κυρίως πορτραίτα σε μεγάλες διαστάσεις. Τα χάπια που πετιούνται καθημερινά είναι χιλιάδες, οπότε όσοι έχετε περιβαλλοντική συνείδηση μπορείτε να κάνετε το ίδιο. Ή ακόμα και μία παρόμοια δραστηριότητα που να σας αποφορτίζει και να περνάει δημιουργικά ο χρόνος σας.

Πηγή: voltarakia.gr

Related posts

«Δεν τους είδα»: Αποκάλυψη για το πως έγινε το τροχαίο στην Πειραιώς που παρέσυρε τους 5 πεζούς

Φpίκη στη χώρα μας: Νονός βiαζε το βαφτιστήρι του επί 3 χρόνια – Σε σοκ οι γονείς του παιδιού

Δακρύζουν οι πιστοί. Έτσι είναι η Μεγάλη Εβδομάδα στο Άγιο Όρος