Επίδομα 534 ευρώ επιχειρήσεις: Η καταβολή θα γίνεται ανεξάρτητα από το click away

Επίδομα 534 ευρώ επιχειρήσεις: Ανεξάρτητα αν μια επιχείρηση λειτουργεί με click away θα λαμβάνει το επίδομα

Επίδομα 534 ευρώ επιχειρήσεις: Στέλιος Πέτσας και Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσαν την λειτουργία των καταστημάτων από την Κυριακή και έως τις 7 Ιανουαρίου με click away. Δηλαδή την παραλαβή παραγγελίας από το κατάστημα. Επισημαίνεται πως το μέτρο του click away μπαίνει σε εφαρμογή από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου εξαιτίας των καθυστερήσεων και του μεγάλου όγκου παραγγελιών που έχουν παρατηρηθεί στις ταχυμεταφορές.

Να σημειωθεί πως τίθεται σε ισχύ η λειτουργία του click away από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου. Όμως ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως η καταβολή του επιδόματος των 534 ευρώ θα συνεχίζει να γίνεται κανονικά, παρά τη λειτουργία του click away. Διότι οι επιχειρήσεις θα εξακολουθήσουν να αντιμετωπίζονται ως κλειστές.

«Δεν υποκρινόμαστε ότι το click away μπορεί να ισοφαρίσει τις ζημίες. Νοούνται ως παραμένουσες κλειστές οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν με click away και θα λαμβάνουν όλα τα ωφελήματα και τα μέτρα που λάμβαναν ως κλειστές» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Η λειτουργία του click away θα γίνονται βάσει περιορισμών. Εάν καταστρατηγηθούν και υπάρξει συνωστισμός, θα αναγκαστούμε να την αναστείλουμε» συμπλήρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

  •  Η εξ αποστάσεως υποχρεωτική προαγορά των αγαθών (ηλεκτρονική και τηλεφωνική παραγγελία) και παραλαβή από την είσοδο του καταστήματος θα γίνεται από ένα (1) και μόνο άτομο.
  • Απαγορεύεται η είσοδος πελατών στο κατάστημα.

Η επιχείρηση καταχωρεί την παραγγελία και αποστέλλει στον πελάτη, είτε τιμολόγιο είτε μήνυμα, που θα φέρει τα εξής στοιχεία:

– Επωνυμία –Διεύθυνση –ΑΦΜ- Χρονικό διάστημα παραλαβής.

– Πληρωμή μόνο ηλεκτρονικά και με POS.

– Απόσταση δύο (2) μέτρων μεταξύ πελατών και έως 9 άτομα παρόντα (ουρά).

Ημερομηνίες για τη καταβολή του επιδόματος των 534 ευρώ – οι αποζημιώσεις των επιχειρήσεων

Να υπενθυμίσουμε πως την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου άρχισαν οι δηλώσεις αναστολών εργασίας για τον μήνα Δεκέμβριο στο ηλεκτρονικό σύστημα «Εργάνη». Προκειμένου οι δικαιούχοι εργαζόμενοι να πάρουν την ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ.

Αξίζει να τονιστεί πως οι πληττόμενες, βάση ΚΑΔ επιχειρήσεις μπορούν να θέσουν σε αναστολή μέρος ή το σύνολο των εργαζομένων τους έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Αντίστοιχα, για τις αναστολές του Δεκεμβρίου. Η ειδική αποζημίωση επιστρέφει στο ποσό των 534 ευρώ, δηλαδή 17,8 ευρώ ανά ημέρα αναστολής. Καθώς τα 800 ευρώ ίσχυαν μόνο για τον μήνα Νοέμβριο.

Οι επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με κρατική εντολή θέτουν υποχρεωτικά σε αναστολή τις συμβάσεις των εργαζομένων τους. Η αναστολή θα διαρκέσει για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το lockdown. Ενώ αν επαναλειτουργήσουν εντός Δεκεμβρίου θα θεωρούνται πληττόμενες έως 31/12.

Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η ειδική αποζημίωση Δεκεμβρίου για τους εργαζόμενους σε κλειστές με κρατική εντολή επιχειρήσεις να πληρωθεί στα τέλη Δεκεμβρίου.

Related posts

Τέλος τα εισιτήρια στο λεωφορείο – Σε ποια γραμμή ξεκίνησε η πλnρωμή με τpαπεζική κάρτα

Συντάξεις: Είσαι 15 – 20 ετών; Δες πότε θα πάρεις σύνταξη

Μεγάλη ανάσα και χαμόγελα χαράς: Επίδομα 830 ευρώ προς όλους!