Χιόνια στην Αθήνα: Εν αναμονή της κακοκαιρίας «Λέανδρος» – Θα υπάρξει χιονόπτωση και στην Αττική

Χιόνια στην Αθήνα: Ποιες είναι οι περιοχές της Αττικής που θα δουν χιόνια να πέφτουν

Χιόνια στην Αθήνα: Η κακοκαιρία «Λέανδρος» είναι έτοιμη να δείξει τα κοφτερά της δόντια στη χώρα μας τις επόμενες μέρες. Χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις αναμένονται στη χώρα μας και πρόκειται να διαρκέσουν μέχρι τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το διευθυντή ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών κ. Κώστα Λαγκούβαρδο, «Την Πέμπτη προς την Παρασκευή αναμένουμε χιονοπτώσεις και στα ορεινά και ημιορεινά του λεκανοπεδίου της Αττικής. Ίσως και στα πιο βόρεια προάστια. Το πέρασμα, όμως θα είναι σχετικά σύντομο. Το Σαββατοκύριακο τα φαινόμενα θα συνεχιστούν, με βροχές και χιόνια – την Κυριακή ίσως και σε πιο πεδινές περιοχές, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα για να είμαστε βέβαιοι για τις προβλέψεις μας».

Αντίστοιχα ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει ότι το κύμα ψύχους που θα έρθει στη χώρα μας θα θυμίζει εποχές 2002. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «Κύμα ψύχους αναμένεται να σαρώσει τη χώρα μας από την ερχόμενη Πέμπτη και μέχρι τις αρχές της άλλης εβδομάδας. Από την μελέτη των διαθέσιμων προγνωστικών στοιχείων υπάρχει πιθανότητα αυτό το κύμα ψύχους να θυμίσει τον ισχυρό χιονιά. Που έπληξε τη χώρα μας τον Ιανουάριο του 2002 όπου γύρω στα Θεοφάνεια στην Αττική χιόνιζε για τρεις συνεχόμενες μέρες».

Διόλου απίθανο να δούμε χιόνια να πέφτουν ακόμα και στα βόρεια προάστεια της Αθήνας

Τις επόμενες μέρες πολλές θα είναι οι περιοχές που ακόμα και για ολόκληρο 24ωρο θα έχουν θερμοκρασίες υπό του μηδενός. Επίσης οι χιονοπτώσεις θα είναι έντονες στα ορεινά και βόρεια ημιορεινά της χώρας.

Βέβαια και τα βόρεια προάστεια της Αττικής κατά πάσα πιθανότητα θα ασπρίσουν από χιόνια, ενώ δεν είναι απίθανο να χιονίσει μέχρι και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης!

Related posts

«Ξαφνıάστηκαν» οι μετεωρολόγοι με τον καιρό: «Αuτό που έρχεται από την Μεγάλη Τετάρτη και μετά»

Τάσος Αρνιακός: Ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα – Πού και πότε θα βρέξει

«Κλείδωσε» οριστικά ο καιρός το Πάσχα, τι λένε οι μετεωρολόγοι