Μερομήνια Χριστουγέννων: Αναμένεται να ρίξει πολύ χιόνι φέτος – Δείτε σε ποιες περιοχές

Μερομήνια Χριστουγέννων: Ο χειμώνας θα είναι βαρύς και αναμένονται χιόνια μέσα στα Χριστούγεννα

Μερομήνια Χριστουγέννων: Μερομήνια ονομόζονται οι δώδεκα πρώτες μέρες του ογδόου φεγγαριού του έτους. Εάν παρατηρήσει κανείς την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων αυτές τις μέρες. Θα μπορέσει να συμπεράνει πώς θα εξελιχθεί ο καιρός για τους επόμενους δώδεκα μήνες. Ωστόσο αμφισβητούνται από την «παροδοσιακή» μετεωρολογία, καθώς αφορούν σε μακροχρόνιες προβλέψεις.

Σύμφωνα με τη φετινή ανάγνωση των Μερομηνίων, ο χειμώνας αναμένεται να είναι βαρύς και να πέσουν χιόνια στη Μακεδονία, στη Θράκη ακόμα και στην Αττική. Σχετικά με τα φετινά Χριστούγεννα, αναμένονται μεγάλες χιονοπτώσεις με διάρκεια και πολύ κρύο. Οι μήνες που θα πληγούν περισσότερο είναι ο Δεκέμβριος και ο Ιανουάριος. Όπως κάθε χρονιά, οι βόρειες περιοχές της χώρας θα έχουν την τιμητική τους στα χιόνια. Η Μακεδονία και η Θράκη δηλαδή. Ωστόσο, δεν είναι καθόλου απίθανο να εκδηλωθούν χιονοπτώσεις ακόμα και στα βόρεια προάστεια της Αττικής.

Δείτε αναλυτικά την πρόβλεψη των Μερομηνίων για τα φετινά Χριστούγεννα

Έχοντας μπει για τα καλά στο χειμώνα με το Δεκέμβριο να έχει κάνει ήδη την εμφάνισή του, η πρώτη και η δεύτερη εβδομάδα θα είναι σχετικά ομαλές και ο καιρός δεν θα έχει ιδιαίτερα σκαμπανεβάσματα. Ωστόσο, αλλαγή του καιρικού τοπίου αναμένεται στα μέσα Δεκεμβρίου όπου θα υπάρξουν απανωτές κακοκαιρίες, βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις όχι μόνο στις ορεινές περιοχές της χώρας. Ειδικά προς την περίοδο των Χριστουγέννων, τα χιόνια μπορεί να φτάσουν έως και τα πεδινά και παραθαλάσσια σημεία της χώρας. Τα καιρικά φαινόμενα θα είναι εντονότερα ειδικά το πενθήμερο 24 έως 29 Δεκεμβρίου.

Όσο για την Πρωτοχρονιά, τις πρώτες δεκαπέντε μέρες του Ιανουαρίου θα έχει κρύο, αλλά ο καιρός θα δείξει βελτίωση. Μετά από αυτό το διάστημα, γύρω στις 18 με 23 του μήνα θα εκδηλωθεί κακοκαιρία, ύστερα βελτίωση και μετά εκ νέου κακοκαιρία στις 27 με 29 Ιανουαρίου.

Related posts

«Δυστυχώς, από αύριο σε όλη τη χώρα»: Ανατροπή στην ανατροπή με τον καιρό, έτσι θα κάνουμε Ανάσταση & Πάσχα

Τα Μερομήνια «μίλησαν»: Έτσι θα κάνουμε Πάσχα, τι καιρό θα έχουμε μέχρι και τον Αύγουστο

Έρχεται αυτό που κανείς δεν ήθελε: Δυστυχώς κακά μαντάτα για τον καιρό το Πάσχα,η πρόγνωση που όλοι φοβόμασταν