Ιωσήφ Αναστασάκης: Ο Έλληνας ήρωας που έχασε τη ζωή του για την πατρίδα κατά τη διάρκεια του καθήκοντος

Ιωσήφ Αναστασάκης: Ποιος είναι ο ξεχασμένος ήρωας που έχασε τη ζωή του για την πατρίδα

Τρεις ημέρες μετά το αεροπορικό ατύχημα στις 26/08/2010 έφυγε από τη ζωή, ο Σμήναρχος Ιωσήφ Αναστασάκης, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης της 340 Μοίρας.

Το σημείο ήταν νότια της Κρήτης και δυτικά της νήσου Χρυσή. Το μονοθέσιο αεροσκάφος του Αναστάσιου Μπαλατσούκα, συγκρούστηκε με το διθέσιο αεροσλάφος των Σήφη Αναστασάκη και Παύλου Βοτζάκη.

Ο Σμηναγός Αναστασάκης ήταν 35 ετών. Μετά τη σύγκρουση, ο Σμηναγός Αναστασάκης μεταφέρθηκε και νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Τελικά, υπέκυψε στα τραύματά του.

Το βιογραφικό του Σμήναρχου Ιωσήφ Αναστασάκη

Ο Σμηναγός Αναστασάκης γεννήθηκε την 1η Νοεμβρίου 1975. Ήταν γιος του Στέφανου και της Μαρίας. Γεννήθηκε κι έζησε στη Γέργερη και στο Ηράκλειο Κρήτης.Α

Το 1993 αποφοίτησε από το Καπετανάκειο σχολείο. Σε ηλικία 18 ετών εισήχθη στη Σχολή Ικάρων. Αποφοίτησε ως Αρχηγός της Σχολής. Τον Οκτώβριο του 1997 τοποθετήθηκε στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα, για προκεχωρημένη εκπαίδευση. Τον Φεβρουάριο του 1999 τοποθετήθηκε στο Σμήνος Μετεκπαίδευσης των Α-7 στην 115 Πτέρυγα Μάχης.

Μετά το πέρας της εκπαίδευσης επάνδρωσε την 340 Μοίρα Βομβαρδισμού μέχρι τον Ιούλιο 2001. Έπειτα, μετατέθηκε στην 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο, για εκπαίδευση στα F-16.

Από τον Οκτώβριο 2002 μέχρι τον Οκτώβριο 2003 υπηρέτησε στην 347 Μοίρα. Έπειτα, επανήλθε στην 115 Πτέρυγα Μάχης και στην 340 Μοίρα. Εκεί, υπηρετούσε μέχρι την ημέρα του δυστυχήματος.

Διακρίθηκε για την εργατικότητά του και για τον χαρακτήρα του. Επελέγη από την υπηρεσία του και ως εκπαιδευτής καθώς ήταν μεθοδικός. Έλαβε μέρος σε πάρα πολλές αποστολές, εντός κι εκτός Ελλάδας. Ηταν έγγαμος πατέρας δύο τέκνων.

Ο Σμηναγός Αναστάσιος Μπαλατσούκας γεννήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 1977 στην Άρτα. Εισήλθε στην Σχολή Ικάρων το 1997. Αποφοίτησε από αυτή, το 2001. Τότε, τοποθετήθηκε στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα, για εκπαίδευση στα αεροσκάφη Τ-2.

Ένα χρόνο μετά, μετατέθηκε στην 116 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο για να επανδρώσει την 335 Μοίρα. Τον Ιανουάριο 2006 τοποθετήθηκε στο Σμήνος Μετεκπαίδευσης της 115 Πτέρυγας Μάχης. Με το πέρας της εκπαίδευσής του παρουσιάστηκε στην 340 Μοίρα.

Από μικρό παιδί του άρεσαν τα αεροπλάνα και έπαιζε καθημερινά, με αυτά. Για 13 ολόκληρα χρόνια διέσχιζε τους ελληνικούς ουρανούς. Ήταν ένας από τους καλύτερους και πιο έμπειρους χειριστές των F-16.

Ιωσήφ Αναστασάκης: Βίντεο του ήρωα που έχασε τη ζωή του για την πατρίδα

Related posts

Δέσποινα Βανδή: «Δεν θα τραγουδούσα ποτέ μπροστά από μία φωτογραφία ενός σφαγέα των Ελλήνων»

Τρέμουν όλοι απέναντι του – Επιστρέφει στην ελληνική τηλεόραση ο πιο αγαπημένος παρουσιαστής

Δέσποινα Βανδή: Στο στόχαστρο των Τούρκων και η κόρη της, Μελίνα Νικολαΐδη – Τι συμβαίνει