Βαγγέλης Σειληνός: Η περιπετειώδης ζωή, ο έρωτας με τη Μαρία Ιωαννίδου, ο 2ος γάμος, τα παιδιά και το άδοξο τέλος στο χειρουργείο

Βαγγέλης Σειληνός: Οι άγνωστες πτυχές της ζωής του

Ο Βαγγέλης Σειληνός υπήρξε ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες χορευτές, χορογράφους και ηθοποιούς και πολλοί τον αποκαλούσαν «Νουρέγιεφ της Ελλάδος». Στον κινηματογράφο έγινε γνωστός μέσα από τις ελληνικές ταινίες «Γοργόνες και μάγκες», «Μια Eλληνίδα στο χαρέμι», «Ξυπόλητος Πρίγκιψ», «Μαριχουάνα Στοπ» και άλλες.

Το ξεκίνημα της καριέρας του Βαγγέλη Σειληνού

Ο Βαγγέλης Σειληνός, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Ευάγγελος Βασιλάτος, γεννήθηκε το 1938 στην Αίγινα, αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα, στην περιοχή του Μεταξουργείου. Από μικρός αγαπούσε τον χορό.

Ως έφηβος εκφραζόταν μέσω του χορού σε κλαμπ και νυχτερινά κέντρα της εποχής.
Ένα βράδυ που ο Βαγγέλης Σειληνός διασκέδαζε με την παρέα του σε κάποιο μαγαζί, τον είδε να χορεύει ο χορευτής και χορογράφος Μανώλης Καστρινός. Ο Καστρινός εντυπωσιάστηκε και του πρότεινε να γραφτεί στη σχολή του.

Εκτός από τη σχολή του Καστρινού την οποία ολοκλήρωσε αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, ο ανήλικος, ακόμα, χορευτής, μαθήτευσε κοντά σε καταξιωμένους χορογράφους της εποχής. Όπως η Τατιάνα Βαρούτη, η Ραλλού Μάνου, ο  Άγγελος Γριμάνης.

Παρόλο που οι νεότερες γενιές τον έμαθαν από τον κινηματογράφο, ο Σειληνός ξεκίνησε την καριέρα του από το θέατρο και συγκεκριμένα από την επιθεώρηση.

Την πρώτη του εμφάνιση την έκανε σε ηλικία μόλις 16 ετών στην επιθεώρηση «Όσα παίρνει ο άνεμος». Τρία χρόνια αργότερα έκανε και το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στην ταινία «η θεία απ’ το Σικάγο», με τη Γεωργία Βασιλειάδου.

Ο Βαγγέλης Σειληνός δεν ήταν μόνο χορευτής και χορογράφος. Σε αρκετές ταινίες είχε και μικρούς ρόλους, τους οποίους ερμήνευε με επιτυχία.

Στα πρώτα χρόνια της καριέρας του ήταν χορευτικό ζευγάρι με την Ελένη Προκοπίου (1960-1965) και αργότερα με τη Μαρία Ιωαννίδου με την οποία ήταν ζευγάρι και στη ζωή.

Βαγγέλης Σειληνός: Η σχέση με τη Μαρία Ιωαννίδου

Η χορεύτρια Μαρία Ιωαννίδου, σε πρόσφατη συνέντευξή της αναφέρθηκε στη σχέση της με τον Βαγγέλη Σειληνό.
Γνωρίστηκαν όταν εκείνη ήταν 9 ετών και όταν έγινε 17, ο χορευτής της ζήτησε να παντρευτούν.
Της είπε μάλιστα πως αν δεν τον παντρευόταν, δεν θα μπορούσαν να γίνουν παρτενέρ στον χορό.

«Δεν μπορούσα να του αρνηθώ, ήταν Θεός, ένας Νουρέγιεφ, ένα ελάφι που χόρευε. Ήμασταν τόσο διαφορετικοί άνθρωποι και μόνο κοινό μας στοιχείο ήταν ο χορός. Είχαμε έντονους καβγάδες, με έλεγε μαμόθρεφτο, έκλαιγα πολύ. Είχα ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες. Στα 17 και 18 δεν κάνεις παιδιά. Μετά αυτό μου στέρησε τη μητρότητα, δεν μπόρεσα να γίνω μητέρα. Δεν είχα κάποια προσοχή από τη μητέρα μου, δεν μπορούσα να της τα πω. Μου έλεγαν φίλες μου βάλε καυτό νερό στην κοιλιά σου και θα αποβάλλεις. Όλα αυτά ήταν πολύ σκληρά, κόντεψε να κινδυνεύσει η ζωή μου», ανέφερε.

Το ζευγάρι χώρισε ξαφνικά όταν η Ιωαννίδου ένα βράδυ πήρε τα πράγματά της και έφυγε από το σπίτι.

Ο Βαγγέλης Σειληνός ξαναπαντρεύτηκε και από τον δεύτερο γάμο του απέκτησε δύο παιδιά

Με τη δεύτερή σύζυγό του είχαν αποκτήσει και δική τους σχολή χορού στα Ιλίσια.
Ο χορευτής έφυγε από τη ζωή στις 2 Μαΐου του 1998 στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, ενώ υποβαλλόταν σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς.
Το πρόβλημα με την καρδιά του προϋπήρχε και ο Σειληνός είχε κάνει εγχείρηση και στο παρελθόν. Παρά το πρόβλημα της υγείας του, δεν έφυγε από το θέατρο σχεδόν έως το τέλος της ζωής του.
Από τις τελευταίες του παραστάσεις, στις οποίες είχε αναλάβει τις χορογραφίες, ήταν ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη, οι «Φοιτητές» του Ξενόπουλου και «το κλουβί με τις τρελές» με πρωταγωνιστή τον Σωτήρη Μουστάκα.

Δείτε ένα από τα χορευτικά του Βαγγέλη Σειληνού. Με τη Μάρθα Καραγιάννη στην ταινία «Ξυπόλητος Πρίγκιψ»:

Related posts

Πeθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Πετσέτες που μоσχоβολούν: Το «μαγıκό» υλıκό που όλοı έχοuμε στο σπίτι και εξαφανίζει μοúχλα και δuσάρεστες оσμές

«Σπάει» τη σιωπή της η 12χρονη, κάνει αυτές τις αποκαλύψεις και ανατριχιάζει