Αποκάλυψε το μυστικό ο Πετρετζίκης: Η viral συνταγή για τέλειο κουρκούτι και τραγανό μπακαλιάρο σκορδαλιά για την 25η Μαρτίου

by Εύα Ζαχαριάδη

Άκης Πετρετζίκης: Η απόλυτη συνταγή για μπακαλιάρο σκορδαλιά

Βρισκόμαστε μια ανάσα από την 25η Μαρτίου και ο Άκης Πετρετζίκης έχει τη τέλεια συνταγή για μπακαλιάρο σκορδαλιά. Ακολουθήστε τη συνταγή του διάσημου σεφ για να φτιάξετε το πιο τέλειο κουρκούτι για ένα τραγανό μπακαλιάρο.

Συστατικά

  • 1,5 κιλό μπακαλιάρο, υγράλατο φιλέτο χωρίς κόκκαλο
  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για πανάρισμα
  • σπορέλαιο, για τηγάνισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κουρκούτι
  • σκορδαλιά
  • πατάτες τηγανητές

Αποκάλυψε το μυστικό ο Πετρετζίκης: Η viral συνταγή για τέλειο κουρκούτι και τραγανό μπακαλιάρο σκορδαλιά για την 25η Μαρτίου

Η εκτέλεση της συνταγής του Άκη Πετρετζίκη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο μας.
  2. Στραγγίζουμε καλά το ψάρι μας και το στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας ώστε να είναι στεγνό και να πιάσει καλά το κουρκούτι επάνω του.
  3. Φτιάχνουμε το κουρκούτι μας.
  4. Κόβουμε το μπακαλιάρο μας σε μικρές μερίδες, ίσες σε μέγεθος και πάχος ώστε να τηγανιστούν ομοιόμορφα.
  5. Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι με πολύ σπορέλαιο στη φωτιά μέχρι το λάδι να φτάσει τους 180ο C.
  6. Βάζουμε 200 γρ. αλεύρι σε ένα ταψί. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  7. Το κάθε κομμάτι το βουτάμε μέσα στο ταψί με το αλεύρι γιατί με αυτό το τρόπο θα κολλήσει καλύτερα το κουρκούτι στο ψάρι μας.
  8. Τινάζουμε το κάθε κομμάτι να φύγει το επιπλέον αλεύρι και μετά το βουτάμε στο μπολ μας με το κουρκούτι.
  9. Τινάζουμε το παραπανίσιο κουρκούτι και τηγανίζουμε μέχρι να χρυσαφίσουν τα κομμάτια γυρίζοντάς τα αν χρειαστεί.
  10. Τον μπακαλιάρο δεν τον ρίχνουμε απότομα στο καυτό λάδι. Πρώτα βάζουμε το μισό ψάρι και μόλις φουσκώσει λίγο το κουρκούτι τότε ρίχνουμε και το άλλο μισό μέσα στο τηγάνι.
  11. Όταν τηγανίσουμε σωστά τον μπακαλιάρο μας και γίνει τραγανός, αφαιρούμε σε ένα ταψί με απορροφητικό χαρτί.
  12. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και σκορδαλιά, όλο σε λαδόκολλα για πιο αυθεντικό ύφος.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo