Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Μυστικά μαγειρικής για το πιο νόστιμο και ζουμερό κοτόπουλο στο φούρνο

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Μυστικά για το πιο νόστιμο κοτόπουλο

Ένα από τα πιο διαδεδομένα φαγητά της ελληνικής κουζίνας είναι το κοτόπουλο στο φούρνο. Παρά το γεγονός, πως το συγκεκριμένο φαγητό θεωρείται ιδιαίτερα εύκολο στην προετοιμασία του, διαθέτει κάποια μυστικά ψησίματος, που μπορεί να το απογειώσουν. Τα μυστικά αυτά θα το κάνουν πεντανόστιμο και θα τρελάνουν, οποίον το δοκιμάσει.

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Μυστικά μαγειρικής για το πιο νόστιμο και ζουμερό κοτόπουλο στο φούρνο

Τα μυστικά για το ωραιότερο κοτόπουλο στο φούρνο

Ζουμερό κοτόπουλο στο φούρνο: Πάντοτε αφήνουμε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί για περίπου 30′, εφόσον βρίσκεται στο ψυγείο. Αυτή, η κίνηση, θα το βοηθήσει, διότι σε διαφορετική περίπτωση, αν κάποιος το βάλει απευθείας στο φούρνο, θα γίνει σκληρό, μετά από τη διαδικασία του ψησίματος:

Τραγανή πέτσα: Για να πετύχει η τραγανή πέτσα, χρειάζεται καλό στέγνωμα η κοιλιακή χώρα του κοτόπουλου. Έπειτα, η επιφάνεια χρειάζεται αλάτι, πιπέρι και λάδι.

Δέσιμο κοτόπουλου στο φούρνο: Έχει να κάνει με το κατάλληλο σχήμα και τη συγκράτηση των ζουμιών στο ψήσιμο.

Αρωματισμός κοτόπουλου: Για αυτή την εργασία απαιτούνται μυρωδικά, όπως η ρίγανη και το θυμάρι. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και πάστα βουτύρου κάτω από την πέτσα.

Θερμοκρασία ψησίματος: Χρειάζεται καλή προθέρμανση του φούρνου και η παύση ανοιγοκλεισίματος του κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του ψησίματος.

Ζουμερό κοτόπουλο: Πρέπει να τραβήξει τα υγρά του, μετά το ψήσιμο για περίπου δεκαπέντε λεπτά.

Γρήγορο ψήσιμο κοτόπουλου στο φούρνο: Το πρώτο πράγμα που έχει να κάνει η νοικοκυρά, είναι να σκίσει την κοιλιά του κοτόπουλου κατά μήκος. Για τη συγκεκριμένη προεργασία, προτείνεται η χρήση ψαλιδιού. Έπειτα, οφείλει να πατήσει καλά το κοτόπουλο, ώστε να κάνει το σχήμα του, πλακέ. Στη συνέχεια, πρέπει να αλείψει κάποιος με ελαιόλαδο το κοτόπουλο και να του προσθέσει αλάτι και πιπέδι. Στο τέλος και αφού έχει προθερμανθεί, ο φούρνος, πρέπει να μπει το κοτόπουλο στο εσωτερικό του. Επίσης, άξιο αναφοράς είναι το να μην ανοιγοκλείνει κανείς το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Έτσι, το κοτόπουλο θα είναι έτοιμο σε μόλις 45 λεπτά.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo