Αυγά: 2 έξυπνα κόλπα για να δείτε αν τα αυγά σας είναι φρέσκα

by Τόνια Τζαφέρη

Αυγά: Πως να επιλέξετε τα σωστά αυγά

Τα αυγά πλέον είναι στην καθημερινότητα μας καθώς είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και έχουν πολλά θρεπτικά διατροφικά στοιχεία.

Γεμάτα σε πρωτεΐνη και θρεπτικά συστατικά, τα αυγά αποτελούν ένα από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων. Μαγειρεύονται σε διάφορες εκδοχές -ομελέτα, βραστά, τηγανητά κ.α.- και αποτελούν μια εύκολη λύση τις μέρες που δεν έχουμε ιδιαίτερη έμπνευση για το τί να μαγειρέψουμε.

Αυγά: 2 έξυπνα κόλπα για να δείτε αν τα αυγά σας είναι φρέσκα

Πως να αποφύγετε τα “μπαγιάτικα” αυγά

Ωστόσο, πρόκειται και για ένα τρόφιμο που εμπεριέχει πολλούς κινδύνους, γι’ αυτό και η προσοχή που πρέπει να δείχνουμε κατά την αγορά του αλλά και την συντήρησή του πρέπει να είναι πολύ μεγάλη. Για να καταλάβετε, λοιπόν, αν ένα αβγό είναι φρέσκο μπορείτε να εφαρμόσετε τα παρακάτω δύο έξυπνα κόλπα, ώστε να μην μείνετε ποτέ με την απορία.

Και στις δύο περιπτώσεις θα καταλάβετε αν είναι φρέσκο και μπορείτε να το καταναλώσετε ή αν είναι μπαγιάτικο και πρέπει να το αντικαταστήσετε.

Αυγά: 2 έξυπνα κόλπα για να δείτε αν τα αυγά σας είναι φρέσκα

Το πιο εύκολο τρικ είναι να το κουνήσετε. Αν νιώσετε σαν να μετατοπίζετε κάτι μέσα στο αβγό τότε δεν είναι ιδιαιτέρως φρέσκο. Το δεύτερο κόλπο είναι να βυθίσετε το αβγό σε ένα ποτήρι με νερό. Αν στέκεται οριζόντια ή στον πάτο του ποτηριού, τότε μπορείτε να το καταναλώσετε, αν το δείτε να ανεβαίνει προς την επιφάνεια του ποτηριού, τότε καλύτερα να το αντικαταστήσετε.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo