Δίχρωμη τούρτα: Πανεύκολη και λαχταριστή με μπισκότα, ζαχαρούχο και μερέντα για όλες τις περιστάσεις

by Αντώνης Βαλμάς

Δίχρωμη τούρτα: Εκτέλεση συνταγής

Δίχρωμη τούρτα: Σε μια φόρμα τσέρκι αποσπώμενη 26-28 εκ.ρίχνω τα μπισκοτα.


Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το γάλα και το κορν φλάουρ και ανακατεύω να λιώσει.


Επειτα ανοίγω τη φωτιά,προσθετω τη ζάχαρη το βιτάμ και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.Όταν δέσει κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω τη σοκολάτα και τη μερέντα.


Αδειάζω την καυτή κρέμα πάνω από τα μπισκότα.Σκεπάζω με μεμβράνη την επιφάνεια για να μην κάνει ”πέτσα” και αφήνω να κρυώσει.Όταν κρυώσει την βάζω στο ψυγείο να παγώσει καμιά ώρα.

Χτυπάω το morfat να φουσκώσει και προσθέτω το ζαχαρούχο λίγο λίγο χτυπώντας.


Ρίχνω και τη βανίλια και αδειάζω την λευκή κρέμα,πάνω από τη σοκολατένια κρέμα.Βάζω στο ψυγείο τουλάχιστον 3-4 ώρες, ή όλη νύχτα.


Ξεφορμάρεται πανεύκολα ξεχωρίζοντας τα τοιχώματα γύρω γύρω με ένα μαχαίρι.


Τα μπισκότα μαλακώνουν από την κρέμα.

Γαρνίρω με λιωμένη Μερέντα και τριμμένα μπισκότα αν θέλω!

Δίχρωμη τούρτα: Με μπισκότα, ζαχαρούχο και μερέντα για κάθε περίσταση

Υλικά για τη σοκολατένια κρέμα της δίχρωμης τούρτας

4 κούπες των (250 ml) γάλα

1 βιτάμ (250 γρ)

6 κουταλιές σούπας ζάχαρη

6 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ

80 γρ κουβερτούρα


1 κ.σ γεμάτη μερέντα

Υλικά για τη λευκή κρέμα της δίχρωμης τούρτας

1 κουτί τενεκεδένιο Morfat σαντιγύ (παγωμένο από το ψυγείο)


1 ζαχαρούχο γάλα (μπορείτε να βάλετε το μισό για πιο άγλυκη γεύση)

1 βανίλια


Μερέντα για το στόλισμα

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα