Δροσιστική απόλαυση: Τζατζίκι σε light εκδοχή για να συνοδεύσετε τα κρεατικά σας την Τσικνοπέμπτη

Δροσιστική απόλαυση: Τζατζίκι σε light εκδοχή για να συνοδεύσετε τα κρεατικά σας την Τσικνοπέμπτη

Τζατζίκι: Διαβάστε αναλυτικά τη light συνταγή

Σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα γιορτάζεται η Τσικνοπέμπτη και στις γειτονιές υπάρχει διάχυτη η μυρωδιά της τσίκνας και του κρέατος. μυρίζουν τσίκνα από τα ψητά κρέατα. Η μεγάλη γιορτή της “Κρεατινής” (εναλλακτική ονομασία της Τσικνοπέμπτης) είναι εδώ και όλοι σκεφτόμαστε τι θα γευματίσουμε. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για ζουμερή τηγανιά κοτόπουλου.

Και επειδή κρέας ξεροσφύρι δεν λέει, το Athensmagazine.gr σας προτείνει την συνταγή για το απόλυτο συνοδευτικό των ψητών σας, είτε αυτά είναι μπριζόλες, είτε λουκάνικα είτε κοτόπουλα. Ο λόγος για το αγαπημένο μας τζατζίκι στην πιο light εκδοχή του αλλά με γεύση γεμάτη.

Τα υλικά και η εκτέλεση της συνταγής για το τζατζίκι

  • ½ κιλό στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 1 μέτριο αγγούρι
  • 2 κοτσάνια ψιλοκομμένος άνηθος
  • 1 κουταλιά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι
  • Ξύνεις και στύβεις το αγγούρι για να φύγει όλο το νερό του
  • Ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα
  • Τοποθετείς το τζατζίκι σε μεγάλο γυάλινο μπολ το σκεπάζεις με 1-2 φρυγανιές για να απορροφηθεί το νερό που περιέχει και το αφήνεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Δροσιστική απόλαυση: Τζατζίκι σε light εκδοχή για να συνοδεύσετε τα κρεατικά σας την Τσικνοπέμπτη

Δεν τις γνωρίζουν ούτε οι σεφ: Αυτές είναι οι 4 άγνωστες χρήσεις του σκόρδου!

Το σκόρδο, παρότι λόγω της έντονης μυρωδιάς του το αποφεύγουν πολλοί, έχει ευεργετικές ιδιότητες στην υγεία. Ωστόσο, κάτι που δε γνωρίζουν ούτε οι σεφ είναι οι άγνωστες χρήσεις του!

Το σκόρδο καταπολεμά την ακμή

Λόγω της αντιοξειδωτικής και αντιφλεγμονώδους δράσης του, το σκόρδο καταπολεμά την ακμή και τις ουλές, αλλά και την πρόωρη γήρανση.

Μπορείτε απλά να πάρετε ένα βολβό σκόρδου, να τον κόψετε και να τρίψετε την κομμένη πλευρά στο σημείο με την ακμή ή την ουλή, αρκετές φορές την ημέρα για να επιταχύνετε την επούλωσή της.Ένας άλλος τρόπος είναι να λιώσετε το σκόρδο και να το αναμίξετε με ίση ποσότητα ξίδι μήλου. Απλώστε την πάστα με βαμβάκι και αφήστε τη να στεγνώσει στο δέρμα.

Απολυμαίνει επιφάνειες

Γεμίστε ένα μπουκάλι ψεκασμού με απλό λευκό ξύδι και προσθέστε 5 ή 6 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου. Αφήστε το για περίπου μία ώρα και μετά ψεκάστε επιφάνειες που θέλετε να απολυμανθούν. Μη διστάσετε να προσθέσετε μερικές σταγόνες γκρέιπφρουτ, πορτοκάλι ή αιθέριο έλαιο λεμονιού για να ενισχύσετε τις ιδιότητες καθαρισμού και να βελτιώσετε το άρωμα συνολικά.

άγνωστες χρήσεις σκόρδου

Σκόρδο: Ανακουφίζει από τον βήχα, ενώ μάλιστα χρησιμεύει ακόμα και ως φυτοφάρμακο

Το μέλι με σκόρδο είναι ένα εντυπωσιακά αποτελεσματικό σιρόπι για τον ξηρό βήχα.

  • 3 ή 4 σκελίδες σκόρδου, θρυμματισμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά (προαιρετικό)
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
  • Ανακατέψτε τα όλα μαζί, αφήστε τα 10 έως 15 λεπτά και στη συνέχεια πιείτε μια κουταλιά από το σιρόπι.

Ανακατέψετε μερικές λιωμένες σκελίδες σκόρδου σε 2 λίτρα νερό και περιμένετε για 8 έως 12 ώρες. Στραγγίστε καλά και, στη συνέχεια, προσθέστε το σαπούνι. Βάλτε το υγρό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε τα φυτά σας τα οποία έχουν κάμπιες, μυγάκια,γυμνοσάλιαγκες.

Προτεινόμενα