Είναι τόσο εύκολο, μπορεί να το φτιάξει ένας αρχάριος και έχει δεδομένη επιτυχία: Φουσκώνει πολύ και δεν ξεφουσκώνει

Είναι τόσο εύκολο, μπορεί να το φτιάξει ένας αρχάριος και έχει δεδομένη επιτυχία: Φουσκώνει πολύ και δεν ξεφουσκώνει

Ραβανί: Αυτή είναι η νοστιμότερη συνταγή

Ξεχάστε όλα όσα ξέρατε για το ραβανί και δοκιμάστε αυτή την καταπληκτική συνταγή. Συνήθως οι νοικοκυρές φοβούνται μην ξεφουσκώσει στο ψήσιμο, αυτό το ραβανί όμως φουσκώνει, δεν ξεφουσκώνει και γίνεται αφράτο.

Η συνταγή είναι πανεύκολη για το γλυκό ταψιού είναι πανεύκολη, φτιάχνεται μέσα σε λίγα λεπτά και θα σας μείνει αξέχαστη.

Ραβανί: Τα υλικά για τη συνταγή με το ραβανί

1/2 ποτήρι ζάχαρη

1 ποτήρι γάλα

1 ποτήρι σπορέλαιο

2 φακελάκια μπέικιν

1 βανίλια

ξύσμα 1 λεμονιού

1 σακουλάκι σιμιγδάλι ψιλό 500 γραμ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

5 ποτήρια ζάχαρη

5 ποτήρια νερό

1 βανίλια

φλούδα και χυμό από 1 λεμόνι

1 κ.σ φρέσκο αγελαδινό βούτυρο (δίνει απίστευτο άρωμα και γυαλάδα!)

Είναι τόσο εύκολο, μπορεί να το φτιάξει ένας αρχάριος και έχει δεδομένη επιτυχία: Φουσκώνει πολύ και δεν ξεφουσκώνει

Ραβανί: Η εκτέλεση της συνταγής

Χτυπάω στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν 5 λεπτά.

Χαμηλώνω στο ελάχιστο την ταχύτητα και προσθέτω το σπορέλαιο,το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα,τη βανίλια το ξύσμα,και τέλος όλο το σακουλάκι με το σιμιγδάλι και το μπέικιν.

Το μείγμα θα είναι ένας αφράτος χυλός νερουλός.Το αδειάζω σε βουτυρωμένο ταψιά 30 εκ. και ψήνω στους 170 βαθμούς 40 λεπτά περίπου.

Το χαράζω σε κομμάτια και το αφήνω στην άκρη.

Βράζω το νερό με τη ζάχαρη,φλούδα και χυμό λεμόνι,4-5 λεπτά.

Προσθέτω τη βανίλια και το βούτυρο χωρίς να το ανακατέψω και όταν λιώσει το βούτυρο,σιροπιάζω λίγο λίγο (γιατί το ραβανί είναι αφρός και θα διαλυθεί) με το ζεστό σιρόπι,το χλιαρό γλυκό.Είναι όνειρο!!!Καλή επιτυχία !!!

Προτεινόμενα