Αν ψάχνετε για μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για το τραπέζι σας, αυτή είναι η ιδανική επιλογή! Με λίγα μόνο υλικά, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πιάτο με φιλέτο κοτόπουλο αλά κρεμ που θα εντυπωσιάσει τους πάντες. Η συνταγή προέρχεται από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. Σερβίρετε με ρύζι ή τηγανιτές πατάτες για μια ολοκληρωμένη εμπειρία γεύσης!
Υλικά
1 φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές
10 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κρεμμύδι
Αλάτι και πιπέρι
400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Λίγο αλεύρι για το αλεύρωμα του κοτόπουλου
Εκτέλεση
Αρχικά, κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές και το αλατοπιπερώνουμε καλά. Στη συνέχεια, το αλευρώνουμε , εξασφαλίζοντας ότι κάθε κομμάτι είναι καλυμμένο, και το τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
Παράλληλα, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τις φέτες μπέικον, δημιουργώντας μια πλούσια γεύση. Τσιγαρίζουμε όλα τα υλικά μαζί, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσουν και να αναμειχθούν οι γεύσεις.
Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο και έχει ψηθεί σωστά, σβήνουμε με το λευκό κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, δημιουργώντας μια κρεμώδη υφή. Σερβίρουμε το πιάτο μας με ρύζι ή τηγανιτές πατάτες.