Γλυκιά αμαρτία: Κορμός σοκολάτας με ζαχαρούχο γάλα έτοιμος στο πι και φι

by Εύα Ζαχαριάδη

Γλυκιά αμαρτία: Ένας ονειρικός κορμός σοκολάτας

Εάν ψάχνετε μια εύκολη και γρήγορη γλυκιά συνταγή για να απολαύσετε μετά το φαγητό, τότε σας έχουμε την ιδανική λύση. Αυτή η συνταγή για κορμό σοκολάτας είναι της Αργυρώς και θα γίνει η αγαπημένη σας.

Αυτός ο κορμός σοκολάτας, ετοιμάζεται… στο πιτς φυτίλι με ζαχαρούχο γάλα και αρκετά ακόμη υλικά, που έχουμε σίγουρα στο σπίτι μας.

Υλικά

200 γραμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

150 γραµ. κρέμα γάλακτος

1 ζαχαρούχο γάλα 400 γραµ.

200 γραμ. βούτυρο

70 γραµ. κακάο

2 πρέζες αλάτι

1½ πακέτο (350 γραμ.) μπισκότα βουτύρου

40 γραµ. κονιάκ (ή λικέρ καφέ)

200 γραµ. καραμελωμένα φουντούκια (ή πραλίνα φουντουκιού)

Για τα καραμελωμένα φουντούκια

100 γραμ. ζάχαρη

100 γραμ. φουντούκια καβουρδισμένα

Γλυκιά αμαρτία: Κορμός σοκολάτας με ζαχαρούχο γάλα έτοιμος στο πι και φι

Η συνταγή για τον ονειρικό κορμό σοκολάτας που είναι σκέτη γλυκιά αμαρτία

Για τον κορμό σοκολάτας, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά) σε μικρή κατσαρόλα και μόλις φουσκώσει την αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε μέσα την ψιλοκομμένη σοκολάτα και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε 1΄. Μετά, ανακατεύουμε με σπάτουλα να λιώσει καλά η σοκολάτα και να γυαλίσει το μείγμα. Βάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.

Στην ίδια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο σε κομμάτια, το αλάτι και το κακάο κοσκινισμένο. Η φωτιά πρέπει να είναι χαμηλή ίσα που να λιώσουν τα υλικά και να ομογενοποιηθούν.

Αφού λιώσει καλά το βούτυρο και ομογενοποιηθεί το μείγμα, αποσύρουμε από τη φωτιά κι αφήνουμε για λίγο το μείγμα να γίνει χλιαρό. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και σπάμε μέσα στο μείγμα του κορμού σοκολάτας τα μπισκότα με το χέρι, χοντροκομμένα.

Προσθέτουμε τα καραμελωμένα φουντούκια και ραντίζουμε τον κορμό σοκολάτας με κονιάκ ή λικέρ καφέ. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλα ή με το χέρι.

Τυλίγουμε το μείγμα σε λαδόκολλα ή μεμβράνη δίνοντας σχήμα από χοντρό σαλάμι. Σφίγγουμε τις άκρες της λαδόκολλας ώστε να κρατήσει το σχήμα του ο κορμός και τον παγώνουμε στο ψυγείο, τουλάχιστον για 2 ώρες, ή στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει.

Διατηρείται για 1 εβδομάδα στο ψυγείο ή για πολλές εβδομάδες στην κατάψυξη.

Σερβίρουμε τον κορμό σοκολάτας σκέτο ή με παγωτό.

Για τα καραμελωμένα φουντούκια κροκάν

Για τα καραμελωμένα φουντούκια, βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 1/4 της ζάχαρης απλώνοντάς τη σε όλη την επιφάνια του τηγανιού, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά να λιώσει.

Κάθε φορά που λιώνει η ζάχαρη και σκουραίνει το χρώμα, προσθέτουμε άλλο 1/4 ζάχαρης, σταδιακά δηλαδή, ρίχνουμε τη ζάχαρη στο τηγάνι για να γίνει καραμέλα.

Αμέσως μόλις λιώσει όλη η ζάχαρη, προσθέτουμε τα καβουρδισμένα φουντούκια.

Ανακατεύουμε να ντυθούν με την καραμέλα και τα αδειάζουμε με μιας όλα τα καραμελωμένα φουντούκια σε αντικολλητικό χαρτί.

Τα απλώνουμε με την σπάτουλα όσο είναι καυτά. Προσέξτε γιατί το μίγμα καίει πολύ.

Αφήνουμε τα καραμελωμένα φουντούκια να κρυώσουν τελείως και τα σπάμε με το χέρι σε κομμάτια.

Τα χτυπάμε λίγα λίγα σε γουδί να γίνουν ψιλοκομμένα κομμάτια ή τα βάζουμε λίγα λίγα στο μπλέντερ και τα ψιλοκόβουμε χωρίς να τα κάνουμε σκόνη.

Μπορείς να αντικαταστήσεις με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς εμπορίου.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν