Γλυκό ψυγείου: Το δροσερό γιαουρτογλυκό που ετοιμάζεται σε 5′ λεπτά και σίγουρα θα το λατρέψετε

by Τόνια Τζαφέρη
Γλυκό ψυγείου: Το δροσερό γιαουρτογλυκό που ετοιμάζεται σε 5′ λεπτά και σίγουρα θα το λατρέψετε

Συνταγή για γλυκό ψυγείου: Το πιο νόστιμο και εύκολο γιαουρτογλυκό

Όσο η ζέστη παραμένει τα γλυκά ψυγείου εξακολουθούν να αποτελούν αγαπημένα γλυκά, τα οποία δεν χορταίνουμε με τίποτα. Γι’ αυτό και παρακάτω θα βρεις μια ακόμη συνταγή για γιαουρτογλυκό.

Γλυκό ψυγείου: Το δροσερό γιαουρτογλυκό που ετοιμάζεται σε 5′ λεπτά και σίγουρα θα το λατρέψετε

-150 γρ. γάλα
-150 γρ. μπισκότα πτι μπερ
-500 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος(κρύα)
-150 γρ. ζάχαρη
-200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
-300 γρ. φρούτα σε κομπόστα
-2 βανιλίνες
-130 γρ. σφολιατίνια με ζάχαρη από πάνω

Η εκτέλεση της συνταγής για το τέλειο γλυκό ψυγείου

Αφού τοποθετήσουμε ένα τσέρκι 26Χ26 εκατοστά με λαδόκολλα σε ένα δίσκο, μουσκεύουμε τα μπισκότα στο γάλα.
Δημιουργούμε μία στρώση στο τσέρκι με τα μπισκότα.

Χτυπάμε σε ένα μπωλ την κρέμα γάλακτος ρίχνοντας σταδιακά και την ζάχαρι. Κατόπιν, προσθέτουμε το γιαούρτι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το μίξερ.
Ανακατεύουμε λίγο ακόμα με τη μαρίζ, αδειάζουμε τα φρούτα κομπόστα και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε με τη μαρίζ.

Αδειάζουμε το μίγμα στο τσέρκι και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες.

Τρίβουμε με τα χέρια μας τα σφολιατίνια σε ένα μπωλ.
Αφού βγάλουμε το γλυκό από το ψυγείο, αφαιρούμε κόβοντας τις άκρες.

Πασπαλίζουμε το γλυκό με τα τριμμένα σφολιατίνια.

Δείτε τη συνταγή βήμα βήμα για “γιαουρτογλυκό “ και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα το φτιάξετε μόνο μια φορά!

Προτεινόμενα