Γλυκό της Παρθένας: Εύκολο, νόστιμο και κατάλληλο για επιδόρπιο

by Newsroom i-diakopes.gr
Γλυκό της Παρθένας: Εύκολο, νόστιμο και κατάλληλο για επιδόρπιο

Γλυκό της Παρθένας: Υλικά συνταγής

Γλυκό της Παρθένας: 2 πακέτα πτί μπερ
• 1 κρέμα γάλακτος
• 1 ζαχαρούχο γάλα
• 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

Για το γλάσο:

• 250 γρ. Βούτυρο
• 2 αυγά
• 4 κουταλιές της σούπας άχνη
• 3 κουταλιές της σούπας κακάο

Γλυκό της Παρθένας: Εύκολο, νόστιμο και κατάλληλο για επιδόρπιο

Εκτέλεση συνταγής γλυκού της Παρθένας

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με το ζαχαρούχο γάλα και προσθέτουμε το γιαούρτι.

Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει.

Βουτάμε ελαφρώς τα πτί μπερ στο γάλα και τα στρώνουμε με τη σειρά στο ταψάκι.

Στρώνουμε την κρέμα και επαναλαμβάνουμε τρείς φορές.

Για το γλάσο:


Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε σιγανή φωτιά και αφού λιώσει προσθέτουμε

4 κουταλιές της σούπας άχνη και 3 κουταλιές της σούπας κακάο.

Ανακατεύουμε καλά.

Αφού ανακατέψουμε καλά το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει περίπου για 8 λεπτά.

Ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στο μείγμα τα 2 αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε καλά με σύρμα.

Αφού είναι έτοιμο το γλάσο το στρώνουμε πάνω στο γλυκό.

Το κρυώνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Aυτός είναι ο εντυπωσιακός σύζυγος που παντρεύτηκε ο Φώτης Σεργουλόπουλος

Χαμός με την εμφάνιση του Δημήτρη Γιαννακόπουλο στο ΣΕΦ – Τι σημαίνουν τα αρχικά στο μπλουζάκι του

Αποκαλύψεις στο MEGA για τον 36χρονο αστυνομικό που πέθαvε – «Ανέλαβε υπηρεσία, πήρε τηλέφωνο όλους τους σκοπούς και…»

Κλείστnκε ξαφνικά σε Μοναστήρι πασίγνωστη ηθοποιός και κóρη διάσημου Έλληνα – Τα παράτnσε όλα κι έγινε Μοναxή

Ο Άγιος που μπορεί να μας σώσει από τον θάνατο – Πριν κοιμηθείς, παρακάλεσέ τον και θα κάνει ό,τι ζητήσεις

Προτεινόμενα