Η πιο γρήγορη τυρόπιτα: Έτοιμη σε 10 λεπτά στο τηγάνι με ένα τραγανό και πεντανόστιμο αποτέλεσμα

by Εύα Ζαχαριάδη
Η πιο γρήγορη τυρόπιτα: Έτοιμη σε 10 λεπτά στο τηγάνι με ένα τραγανό και πεντανόστιμο αποτέλεσμα

Η πιο γρήγορη τυρόπιτα: Όλο το μυστικό κρύβεται στο γάλα

Μια συνταγή για τυρόπιτα που είναι οικονομική και γρήγορη. Είναι ιδανικό σνακ για τα παιδιά, τρώγεται από το πρωί μέχρι το βράδυ και είναι τόσο λαχταριστή που θα γίνει το αγαπημένο πιάτο σας.

Ψήνεται μέσα σε 10 λεπτά και τη σερβίρουμε ζεστή και τραγανή έτσι εύκολα και απλά.

Υλικά:

  • 6-7 κουταλιές λάδι
  • 2 φύλλα σφολιάτας/χωριάτικα
  • 150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 70 γρ. τυρί φιλαδέλφεια
  • 1 αυγό
  • 4 κουτ. σούπας γάλα

Η πιο γρήγορη τυρόπιτα έτοιμη μόνο σε 10 λεπτά

Η πιο γρήγορη τυρόπιτα: Έτοιμη σε 10 λεπτά στο τηγάνι με ένα τραγανό και πεντανόστιμο αποτέλεσμα

Εκτέλεση :

Σε ένα μπολ ενώνουμε την τριμμένη φέτα, με το τυρί φιλαδέλφεια και το αυγό και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.

Βάζουμε το μισό λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 28 – 32 εκ. σε μέτρια φωτιά και καλύπτουμε τον πάτο του τηγανιού και τα πλαϊνά τοιχώματα μέχρι τη μέση με το πρώτο φύλλο της σφολιάτας και μοιράζουμε πάνω του το μείγμα από το μπολ, αφήνοντας ένα περιθώριο 3 εκ. από την άκρη γύρω-γύρω.

Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας πιέζοντας τις άκρες, ώστε να κλείσουν.
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και το γάλα και αφήνουμε 3 – 4 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φύλλο από κάτω.

Με μια μεγάλη σπάτουλα ανασηκώνουμε την τυρόπιτα, αναποδογυρίζουμε προσεκτικά την πίτα, ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.

Tips: Αν χρησιμοποιήσετε φύλλο σφολιάτας, αντικαταστήστε το λάδι με βούτυρο.

Προτεινόμενα