Ιδανικό ψήσιμο στο μοσχαρίσιο κρέας: Το μοναδικό κόλπο από έναν σεφ για το τέλειο ψήσιμο

by Εύα Ζαχαριάδη

Ιδανικό ψήσιμο στο μοσχαρίσιο κρέας: Το έξυπνο κόλπο για ένα τέλειο ψημένο κρέας

Ο σεφ, Ζαν Λουί Καψαλάς, από την μαγειρική στήλη της εκπομπής Happy Day, αποκάλυψε το μυστικό για ένα νόστιμο και σωστά ψημένο κρέας. Ο σεφ έδωσε τις δικές του συμβουλές με όλους τους τρόπους, για να πετύχουμε όποιο βαθμό ψησίματος θέλουμε στο κρέας, (καλοψημένο, μέτριο ή ωμό) .

Αρχικά, ο σεφ εξήγησε πως για να έχεις ένα νόστιμο κρέας στο πιάτο, δεν αρκεί μόνο το καλό ψήσιμο. Το κρέας σου πρέπει να είναι κομμένο σε πάχος ενός εκατοστού και να είναι καλής ποιότητας. Με αυτήν την πρώτη ύλη, ξεκινάς θερμαίνοντας το τηγάνι, για να μην φτάσεις να βράσεις και να καταστρέψεις τελικά το κρέας.

Έπειτα έρχεται μια λιπαρή ουσία που μπορεί να είναι μαργαρίνη ή ελαιόλαδο και όχι βούτυρο και θυμάσαι να πιάνεις το κρέας με τσιμπίδα κι όχι με πιρούνι. Μόνο έτσι δεν θα χάσει το κρέας τα υγρά του.

Ιδανικό ψήσιμο στο μοσχαρίσιο κρέας: Το μοναδικό κόλπο από έναν σεφ για το τέλειο ψήσιμο

Το κόλπο για να πετύχουμε το ιδανικό ψήσιμο στο μοσχαρίσιο κρέας

O σεφ προτείνει να αλατίσεις το κρέας την ώρα που ψήνεται ενώ θυμίζει πως αν δεν ψήνεις φρέσκο κρέας, πρέπει να έχεις φροντίσει να ξεπαγώσεις το κρέας τουλάχιστον δύο ημέρες πριν την χρήση του. Τα μπαχαρικά μπαίνουν στο κρέας μετά το ψήσιμο.

Τέλος, έρχεται ο κανόνας των πέντε ψησιμάτων. Δες το βίντεο και πλέξε τα δάχτυλά σου με τέτοιον τρόπο ώστε να διαφοροποιήσεις και στην αφή τα διαφορετικά ψησίματα του κρέατος.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν