Κέικ της τεμπέλας: Με οικονομικά υλικά, χωρίς μίξερ και έτοιμο σε λίγα λεπτά

by Αντώνης Βαλμάς

Κέικ της τεμπέλας: Απλό και γρήγορο

Κέικ της τεμπέλας: Μια συνταγή για όποια δεν το “έχει¨και πολύ με το μαγείρεμα.
Είναι απλή και εύκολη και γίνεται σε πολύ λίγα λεπτά.

Δοκιμάστε την και θα εντυπωσιάσετε σίγουρα τους φίλους σας και την οικογένεια σας με τη γεύση που θα πετύχετε.

Κέικ της τεμπέλας: Χωρίς μίξερ και έτοιμο σε λίγα λεπτά

Υλικά του κέικ της τεμπέλας

  • 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη καστανή
  • Ένα ποτήρι γάλα
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο- βούτυρο (μισό-μισό)
  • λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
  • 3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • λίγη βανίλια
  • λίγο κακάο
  • 2 αυγά
  • σταγόνες σοκολάτας
  • αλεύρι άσπρο όσο πάρει

Εκτέλεση συνταγής του κέικ της τεμπέλας

  1. Παίρνετε ένα μπολ ψηλό, ρίχνετε τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο με το ελαιόλαδο και χτυπάτε για λίγο με το σύρμα (η ζάχαρη δε λιώνει τελείως).
  2. Προσθέτετε τα αυγά και χτυπάτε ξανά να αφρατέψουν.
  3. Στη συνέχεια, ρίχνετε το μπέικιν, το ξύσμα, τη βανίλια και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύετε.
  4. Τέλος, προσθέτετε λίγο- λίγο το γάλα μαζί με το αλεύρι μέχρι να γίνει ένας χυλός (όχι πολύ σφιχτός).
  5. Ρίχνετε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε.
  6. Βάζετε το μείγμα σε ένα ταψάκι αντικολλητικό ή μία φόρμα μικρή και κρατάτε ένα μπολάκι από το μείγμα, ρίχνετε μέσα δύο κουταλιές της σούπας κακάο και το ανακατεύετε.
  7. Περιχύνετε στο ταψί το μείγμα με το κακάο και ανακατεύετε απαλά να κάνει σχέδιο.
  8. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 40′-45′.

Καλή απόλαυση!

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα