Λαχταριστά μπιφτέκια: Η ιδιαίτερη συνταγή με λάιμ και τζίντζερ που θα λατρέψουν όλοι το φαγητό σας

by Εύα Ζαχαριάδη

Λαχταριστά μπιφτέκια: Η ιδιαίτερη συνταγή για πεντανόστιμα μπιφτέκια

Ένα από τα πιο κλασικά ελληνικά φαγητά είναι τα μπιφτέκια. Είναι πανεύκολο για τα φτιάξεις και υπάρχουν πολλές εναλλακτικές και εύκολες λύσεις για να τα συνδιάσεις με άλλα φαγητά.

Σας έχουμε μια ιδιαίτερη συνταγή με τζίντζερ και λάιμ για να δώσετε μια έξτρα ένταση και σπιρτάδα στο φαγητό σας.

ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)

  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, κατά προτίμηση από σπάλα (ζητήστε από τον χασάπη σας να προσθέσει και λίγο λίπος μοσχαρίσιο περασμένο από τη μηχανή του κιμά για έξτρα γεύση)
  • 1/2 κ.γ. τσίλι ξερό (ή καυτερή πάπρικα), σε σκόνη
  • 1 κ.γ. χυμός λάιμ
  • 1/2 κ.γ. ξύσμα από ακέρωτο λάιμ
  • 1/3 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 30 ml ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το πλάσιμο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε με τα χέρια μας να ενωθούν. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, να ξεκουραστεί το μείγμα και να σφίξει.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
  • Πλάθουμε μπιφτέκια των 150 γρ. και πάχους 1 1/2 εκ., τα λαδώνουμε ελαφρώς, τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή αναλόγως το ψήσιμο που προτιμάμε. Εναλλακτικά, τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου με ένα ταψάκι με νερό από κάτω ή στο τηγάνι με ελάχιστη λιπαρή ουσία

Τα κόλπα για να βγουν τα μπιφτέκια λαχταριστά και ζουμερά

Από τα πρώτα φαγητά που αποπειράθηκες να φτιάξεις και τα κατάφερες είναι τα μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες. Μία από τις αγαπημένες συνταγές, που έχει πολλές παραλλαγές, όπως αυτή με το ξύδι.

Λαχταριστά μπιφτέκια: Η ιδιαίτερη συνταγή με λάιμ και τζίντζερ που θα λατρέψουν όλοι το φαγητό σας

Πρέπει να εξελίξεις την τέχνη και να τελειοποιήσεις το αποτέλεσμα. Υπάρχουν μερικά μυστικά για να γίνουν τα μπιφτέκια ζουμερά και αφράτα.

Μπαγιάτικο ψωμί

Το ψωμί βοηθάει στο να αποκτήσει συνοχή το μείγμα και να μη διαλυθεί κατά το πλάσιμο και κυρίως κατά το ψήσιμο. Το μυστικό είναι να χρησιμοποιήσεις μπαγιάτικο που είναι αρκετά αφυδατωμένο. Το μουλιάζεις σε νερό και μετά πολύ εύκολα μπορείς να το τρίψεις με τα χέρια.

Ελαιόλαδο στο ζύμωμα

Φοράς γάντια για να πλάσεις τα μπιφτέκια και κάνεις πολύ καλά, ωστόσο μπορείς να βρέχεις τα χέρια σου με ελαιόλαδο κατά το πλάσιμο. Και δε θα κολλήσει το μείγμα και όταν ψηθεί θα γίνει ιδιαίτερα ζουμερό. Λειτουργεί και με μπίρα.

Ξύδι

Το ξύδι βοηθάει και στο να αφρατέψει ο κιμάς. Προσοχή στην ποσότητα. 1 κουταλιά της σούπας ξύδι ανά 1/2 κιλό κιμά, είναι ιδανική.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν