Λάθος στα μακαρόνια: Μαγειρικό λάθος να ρίχνετε κρύο νερό κατά το σούρωμα

by Εύα Ζαχαριάδη

Λάθος στα μακαρόνια: Ένα λάθος που το κάνουν πολλοί

Αγαπημένο φαγητό για όλους είναι τα μακαρόνια. Είναι εύκολο για να φτιάξεις και με ό τι σάλτσα και αν το συνοδεύσεις θα βγει πεντανόστιμο.

Κι όμως, είναι πολλές οι φορές που ακόμη και σε ένα τόσο απλό πιάτο μπορεί να κάνουμε και λάθη, δείτε το λάθος που κάνουμε όλοι και βλάπτουμε τον οργανισμό μας.

Για ένα περίεργο λόγο, σχεδόν όλοι έχουμε συνηθίσει αφού βράσουν τα μακαρόνια να τα σουρώνουμε και να τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Ο πιο προφανής λόγος είναι για να τα κρυώσουμε αλλά ουσιαστικά όχι απλά δεν έχει νόημα, αλλά καταστρέφει και το γεύμα σας.

Ο λόγος που το κρύο νερό είναι λάθος στο σούρωμα της μακαρονάδας

Λάθος στα μακαρόνια: Μαγειρικό λάθος να ρίχνετε κρύο νερό κατά το σούρωμα

Το κρύο νερό είναι αυτό που θα κάνει τα μακαρόνια σας να χάσουν τη γεύση και το άμυλο τους και παράλληλα, μόλις τα σερβίρετε θα παρατηρήσετε πως η σάλτσα δεν θα “κολλάει” πάνω στα ζυμαρικά σας. Μήπως, λοιπόν ήρθε η ώρα να κόψετε αυτή την “κακή συνήθεια”;

Πήρε μακαρόνια και τα πέρασε μέσα από λουκάνικα – Μόλις δείτε τον λόγο θα το κάνετε αμέσως (Video)

Στο 90% του πληθυσμού αρέσουν τα μακαρόνια, οι μακαρονάδες και κάθε είδους παρασκευή που βασίζεται σε ανάλογα ζυμαρικά. Όμως, στο βίντεο παρακάτω δίνεται μία διαφορετική ιδέα για το πως μπορούμε να φτιάξουμε μία μακαρονάδα με λουκάνικα, με έναν πολύ δημιουργικό τρόπο και μπορεί να σας ενθουσιάσει!

Δείτε το video:

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν