Μακαρόνια: Τα 2 κλασικά μαγειρικά λάθη που κάνουμε και τα καταστρέφουν

by Newsroom i-diakopes.gr
Μακαρόνια: Τα 2 κλασικά μαγειρικά λάθη που κάνουμε και τα καταστρέφουν

Μακαρόνια: Οι δύο λάθος κινήσεις που τα καταστρέφουν

Τα μακαρόνια είναι ένα αγαπημένο πιάτο που λατρεύεται από όλες τις ηλικίες. Είναι πανεύκολη η διαδικασία για να τα μαγειρέψεις και είναι πεντανόστιμα με την σωστή σάλτσα. Ωστόσο για να βγουν σωστά μαγειρεμένα πρέπει να προσέξουμε και στην διαδικασία πριν τα δοκιμάσουμε.

Δεν αρκεί, δηλαδή, απλά να βράσουμε τα ζυμαρικά, τα οποία έχουν επίσης τους δικούς τους μύθους. Υπάρχουν, μάλιστα, κλασικά λάθη που κάνουμε και δεν τα γνωρίζουμε, με αποτέλεσμα τα μακαρόνια να μην έχουν τη γεύση, που θα μπορούσαμε να αποδώσουμε.

Οι δύο λάθος κινήσεις που κάνουμε και καταστρέφουν τα μακαρόνια

Ένα από αυτά τα λάθη, είναι να μη ρίχνουμε αλάτι στο νερό που βράζει στην κατσαρόλα, ή να το ρίχνουμε πολύ νωρίς, με το νερό ακόμη να είναι κρύο. Το σωστό είναι να το ρίχνουμε, όταν το νερό έχει ήδη πάρει μία βράση.

Μακαρόνια: Τα 2 κλασικά μαγειρικά λάθη που κάνουμε και τα καταστρέφουν

Το άλλο είναι να ρίχνουμε λάδι στο νερό, το οποίο έχεις ως αποτέλεσμα να λαδώνει τα μακαρόνια και να μην τα αφήνει στη συνέχεια να απορροφήσουν τη σάλτσα. Καλύτερο είναι να το βάζουμε πάνω από τα μακαρόνια και να ανακατεύουμε, όταν τα έχουμε σουρώσει, ώστε να μην κολλάνε μεταξύ τους. Εναλλακτικά βάζουμε και βούτυρο.

Η ξύλινη πιρούνα δεν είναι για να ανακατεύεις τα μακαρόνια – Την χρησιμοποιούσες λάθος τόσο καιρό

Υπάρχουν κάποια καθημερινά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούμε όλοι μας, αλλά το κάνουμε με τον πιο λάθος τρόπο, γιατί έτσι έχουμε συνηθίσει. Ένα από αυτά είναι η πιρούνα για τα μακαρόνια.

Σήμερα θα σας αποκαλύψουμε την αλήθεια για την ξύλινη πιρούνα. Η χρήση της ξύλινης πιρούνας εκτός από το να ανακατεύεις τα μακαρόνια είναι να την τοποθετείς επάνω από την κατσαρόλα που βράζει, ώστε να πέφτει ο αφρός και να μην βγαίνει έξω.

Βράζετε τα μακαρόνια σας σε κατσαρόλα; Μέγα λάθος

Ήρθε η ώρα να μάθετε τον τρόπο με τον οποίο τα μακαρόνια σας θα είναι πιο νόστιμα, αλλά και η διαδικασία μαγειρέματος πιο εύκολη και πιο οικονομική…

Αν μέχρι και σήμερα αφιερώνατε κάνα μισάωρο για να ζεστάνετε το νερό στην κατσαρόλα και να βράσετε τα μακαρόνια σας, ήρθε η ώρα να το… πάρετε αλλιώς.

Στο βίντεο θα δείτε τον τρόπο με τον οποίο και ενέργεια θα εξοικονομήσετε και χρόνο θα γλιτώσετε…

Προτεινόμενα