Με άρωμα θάλασσας: Λαχταριστά μπιφτέκια γαρίδας, το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό

by Newsroom i-diakopes.gr
Με άρωμα θάλασσας: Λαχταριστά μπιφτέκια γαρίδας, το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό

Μπιφτέκια γαρίδας: Δεν θα μείνει ούτε κομμάτι

Καλοκαιράκι και θαλασσινά πάνε πακέτο, γι’ αυτό σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτή την συνταγή για λαχταριστά και τραγανά μπιφτέκια γαρίδας. Το τέλειο καλοκαιρινό φαγητό λες και είστε σε ψαροταβέρνα.

Υλικά

Γαρίδες 1 κιλό μικρές
Κρεμμυδι 1/2 κούπα φρέσκα
Σκορδο 1 σκελίδα
Ψωμί 200 γραμμάρια ψίχα
Βασιλικός 1 κουταλιά της σούπας ξερός
Άνηθος Κατά βούληση
Μπαλσάμικο 1 κουταλιά της σούπας
Σπορέλαιο 2 κουταλιές της σούπας
Αλατι Κατά βούληση
Πιπέρι Κατά βούληση

Με άρωμα θάλασσας: Λαχταριστά μπιφτέκια γαρίδας, το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό

Για την επάλειψη

Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις Αρκετό

Μπιφτέκια γαρίδας: Εκτέλεση

Στην αρχή αλέθουμε τις γαρίδες στο πολυμίξερ μαζί με το σπορέλαιο και το μπαλσάμικο. Τις αλέθουμε σιγά σιγά, γιατί δεν θέλουμε να γίνουν εντελώς λιώμα αλλά να είναι κάπως σφιχτές.

Στην συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το σκόρδο τριμμένο, την ψίχα ψωμιού τριμμένη, τον ξερό βασιλικό, τον άνηθο ψιλοκομμένο, το αλάτι και το πιπέρι. Ξεκινάμε να ζυμώνουμε το μείγμα μας. Θέλουμε το μείγμα να είναι κάπως σφιχτό έτσι ώστε να μην διαλυθούν τα μπιφτέκια στο τηγάνι.

Γι’ αυτόν τον λόγο μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε επιπλέον ψίχα ψωμιού και κατά το πλάσιμο βρέχουμε τα χέρια μας με λίγο νερό για να γίνουν αφράτα.

Αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη την βάζουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο και στην συνέχεια πλάθουμε την ζύμη σε μπιφτέκια. Αλευρώνουμε τα μπιφτέκια μας από όλες τις πλευρές και τα τηγανίζουμε. Τα συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες ή τα φτιάχνουμε σαν μπέργκερ.

Tips για τα μπιφτέκια γαρίδας νηστίσιμα

Αντί για γαρίδες μικρές μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1 κιλό γαρίδες κατεψυγμένες. Δεν χρειάζονται πολύ ώρα τηγάνισμα, γίνονται γρήγορα.

Προτεινόμενα