Nutella Cheesecake: Συνταγή για το πιο λαχταριστό cheesecake που δοκιμάσατε ποτέ

by Αντώνης Βαλμάς

Nutella Cheesecake: Μπορεί να το φτιάξει ο καθένας

Nutella Cheesecake: Μια συνταγή για ένα εύκολο, απλό, υπέροχο cheesecake που σίγουρα θα απολαύσετε μικροί και μεγάλοι.

Υλικά συνταγής Nutella Cheesecake

  1. 2 πακέτα μπισκότα ορεο [154 γρ. πακέτο]
  2. 80 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο [βιτάμ] λιωμένο
  3. 400 γραμμάρια τυρί κρέμα τύπου Philadelphia [με πλήρη λιπαρά]
  4. 300 ml κρέμα γάλακτος [χτυπημένη σε σαντιγί]
  5. 300 γραμμάρια Nutella
  6. 2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
  7. 2 κουταλάκια του γλυκού ζελατίνη
  8. 12 Ferrero Rocher [προαιρετικό] ή μπισκότα όρεο ή φρέσκα φρούτα για διακόσμηση

Nutella Cheesecake: Το πιο λαχταριστό που δοκιμάσατε ποτέ

Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση:

  • Βουτυρώστε ένα στρογγυλό ταψάκι 20 εκ. περίπου με αποσπώμενο πάτο (ή στρώστε λαδόχαρτο σε κανονικό ταψάκι) και αφήστε το στην άκρη.
  • Ανοίξτε τα μπισκότα και αφαιρέστε τη γέμιση. Θρυμματίστε τα στο multi, βάλτε τα σε μπολ, προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά να ενσωματωθούν.
  • Πιέστε το μείγμα πάνω στη βάση του ταψιού και βάλτε το στο ψυγείο να παγώσει.

Για το μείγμα Nutella cheesecake:

  • Βάλτε τις 2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό σε ένα μικρό μπολ, προσθέστε στο ζελατίνη και τοποθετήστε το μπολ σε μια κατσαρόλα νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρι).
  • Βεβαιωθείτε ότι το νερό της κατσαρόλας δεν κοχλάζει ώστε να μπαίνει νερό στο μπολ με τη ζελατίνη. Μόλις διαλυθεί η ζελατίνη τη κατεβάζετε από τη φωτιά.
  • Εν τω μεταξύ, σε άλλο μεγάλο μπολ χτυπήστε το τυρί Φιλαδέλφεια μέχρι να γίνει λείο.
  • Προσθέστε τη Nutella και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
  • Προσθέτετε τη διαλυμένη ζελατίνη αμέσως μόλις τη κατεβάσετε από τη φωτιά και χτυπάτε να ομογενοποιηθεί.
  • Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί τη προσθέτετε στο μείγμα νουτέλας και ανακατεύετε ελαφρά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και ομογενοποιηθεί στο μείγμα.
  • Στρώνετε το μείγμα πάνω στη βάση μπισκότου, στρώστε τη με μια σπάτουλα στην επιφάνεια και αφήστε τη 5 ώρες περίπου να παγώσει (αν έχετε χρόνο αφήστε τη και όλη τη νύχτα).
  • Ξεφορμάρετε, κόβετε σε 12 κομμάτια το γλυκό, διακοσμήστε το με υλικά προτίμησής σας και σερβίρετε.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν