Ονειρεμένες τηγανιτές πατάτες: Το μυστικό της βέλγικης συνταγής για ένα λαχταριστό αποτέλεσμα

by Newsroom i-diakopes.gr
Ονειρεμένες τηγανιτές πατάτες: Το μυστικό της βέλγικης συνταγής για ένα λαχταριστό αποτέλεσμα

Ονειρεμένες τηγανιτές πατάτες: Οι πιο τέλειες πατάτες που έχετε δοκιμάσει ποτέ

Στο Βέλγιο καμαρώνουν πως έχουν τις πιο γευστικές και καλύτερες τηγανιτές πατάτες σε όλο τον κόσμο. Σε όποιο δρόμο και αν βρεθείς στο Βέλγιο, θα εντοπίσεις και ένα μαγαζάκι που να πουλάει αυτό το πεντανόστιμο φαγητό.

Πώς φτιάχνουν, όμως, οι Βέλγοι τις τηγανιτές πατάτες;

Η αλήθεια είναι πως υπάρχει ένα πολύ μικρό κόλπο που κάνει την μεγάλη διαφορά.

Οι πατάτες τηγανίζονται 2 φορές. Την πρώτη φορά τηγανίζονται για να γίνουν μαλακές. Τη δεύτερη φορά μπορεί να τηγανιστούν ακόμα και ώρες μετά, λίγο πριν σερβιριστούν, για να αποκτήσουν αυτό το υπέροχο χρυσαφί χρώμα και να γίνουν σούπερ τραγανές.

Για να τις φτιάξετε και εσείς δεν θα χρειαστείτε ειδικό εξοπλισμό. Καλό είναι πάντως το τηγάνι σας να έχει αρκετά χοντρή βάση. Επίσης θα χρειαστείτε μια τρυπητή κουτάλα.

Πως να φτιάξετε τις ονειρεμένες τηγανιτές πατάτες που φτιάχνουν και στο Βέλγιο

Ονειρεμένες τηγανιτές πατάτες: Το μυστικό της βέλγικης συνταγής για ένα λαχταριστό αποτέλεσμα

Επίσης θα χρειαστείτε:

  • 3-4 φλ. λάδι για τηγάνισμα
  • 1 κιλό πατάτες και αλάτι.

Ρίξτε αρκετό λάδι για τηγάνισμα στο τηγάνι. Αφήστε το να κάψει.

Κόψτε τις πατάτες σε στικς. Στεγνώστε τις με μια καθαρή πετσέτα. Χωρίστε τις σε κούπες. Μην τηγανίζετε πάνω από μια κούπα τη φορά.

Μόλις το λάδι κάψει, αρχίστε να τηγανίζετε κάθε κούπα με πατάτες για 4-5 λεπτά. Θέλετε απλά να μαλακώσουν και όχι να αποκτήσουν χρώμα.

Όταν θελήσετε να σερβίρετε τις πατάτες σας ζεστάνετε και πάλι το λάδι. Τηγανίστε και πάλι τις πατάτες σας (όχι όλες μαζί, όπως ακριβώς το κάνατε και πριν). Αυτή τη φορά αφήστε τις για 1-2 λεπτά.

Βγάλτε τις σε πιάτο στο οποίο έχετε στρώσει χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το πολύ λάδι. Πασπαλίστε με αλάτι και σερβίρετε.

Μην σκεπάζετε ποτέ τις πατάτες σας για να παραμείνουν ζεστές. Το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να τις κάνετε να μαλακώσουν πολύ.

Προτεινόμενα