Παγωτό σάντουιτς του Άκη: Αυτό είναι το πιο εύκολο και νόστιμο παγωτό με μόλις 5 υλικά

Παγωτό σάντουιτς του Άκη: Αναλυτικά τα υλικά και η εκτέλεση της συνταγής

Παγωτό σάντουιτς του Άκη: Το παγωτό είναι η ένοχη λατρεία μας όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά ολόκληρο το χρόνο. Μπορεί να μας δίνει μερικές θερμίδες παραπάνω, αλλά μπρος την απόλαυση δεν υπολογίζουμε τίποτα. Ο κορυφαίος σεφ Άκης Πετρετζίκης έχει «σκαρφιστεί» μία πανέξυπνη και πανεύκολη συνταγή για παγωτό σάντουιτς που μπορεί να το φτιάξει ο καθένας.

Η συνταγή του έχει μόλις 5 υλικά και ο χρόνος προετοιμασίας ανέρχεται σε μόλις 10 λεπτά. Αφού το παγωτό φτιαχτεί και παγώσει, θα είναι πια πανέτοιμο για απόλαυση.

Παγωτό σάντουιτς του Άκη: Το πιο εύκολο και γρήγορο παγωτό σάντουιτς

Αυτά είναι τα υλικά της συνταγής του παγωτού σάντουιτς του Άκη

Για την βάση θα χρειαστείτε:

  • 320 γραμμάρια μπισκότα βρώμης
  • 150 γραμμάρια φυστικοβούτυρο

Για την κρέμα θα χρειαστείτε:

  • 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος παγωμένη
  • 1 ζαχαρούχο γάλα παγωμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Παγωτό σάντουιτς του Άκη: Το πιο εύκολο και γρήγορο παγωτό σάντουιτς

Αυτή είναι η εκτέλεση της συνταγής του παγωτού σάντουιτς του Άκη

Για την βάση:

1. Βάζετε τα μπισκότα βρώμης σε σπασμένα κομμάτια στο πολυκοπτικό και τα χτυπάτε μέχρι να διαλυθούν.

2. Προσθέτετε και το φυστικοβούτυρο και συνεχίζετε να χτυπάτε. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα, το μεταφέρετε σε ένα μπολ.

Για την κρέμα:

1. Βάζετε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και το παγωμένο ζαχαρούχο γάλα στο μίξερ και το χτυπάτε.

2. Βάζετε μέσα και το εκχύλισμα της βανίλιας και συνεχίζετε να χτυπάτε. Μόλις δέσει το μείγμα, το βγάζετε από το μίξερ.

Για τη σύνθεση:

1. Απλώνετε μία μεμβράνη σε μία φόρμα 10×35 εκατοστά.

2. Βάζετε το μισό μείγμα της βάσης ενώ απλώνετε και πιέζετε το κουτάλι να απλωθεί παντού.

3. Έπειτα ρίχνετε όλη την κρέμα πάνω στην βάση και με μία μαρίζ απλώνετε σε όλη την επιφάνεια της βάσης. Βάζετε το υπόλοιπο μείγμα με τα μπισκότα.

4. Σκεπάζετε το παγωτό με μία μεβράνη.

5. Γυρίζετε τις άκρες της μεμβράνης προς τα μέσα, βάζετε το παγωτό στην κατάψυξη και το αφήνετε από 6 έως 12 ώρες να παγώσει.

6. Όταν το παγωτό είναι έτοιμο, το κόβετε σε ένα ξύλο κοπής σε ομοιόμορφα κομμάτια.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα