Παγωτό βανίλια με ζαχαρούχο γάλα: Πεντανόστιμο, δεν παγώνει και παραμένει μαλακό στην κατάψυξη

by Τόνια Τζαφέρη

Παγωτό βανίλια: Η τέλεια συνταγή για το σπιτικό παγωτό

Αν σου αρέσει έστω και λίγο η μαγειρική και τα γλυκά η παρακάτω συνταγή θα ξετρελάνει καθώς πρόκειται για το απόλυτο παγωτό βανίλιας.

Η εποχή του κρύου γλυκού αποτελεί γεγονός. Τι καλύτερο λοιπόν από το να φτιάξετε μόνη σας παγωτό για τα μέλη του σπιτιού σας; Μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε παγωτό, με γεύση βανίλιας.

Παγωτό βανίλια με ζαχαρούχο γάλα: Πεντανόστιμο, δεν παγώνει και παραμένει μαλακό στην κατάψυξη

Μάλιστα, μπορείτε να επιλέξετε να το φτιάξετε με ζαχαρούχο γάλα, το οποίο σε καμία των περιπτώσεων δεν παγώνει.Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

Αναλυτικά τα υλικά και η εκτέλεση για το παγωτό βανίλιας

Υλικά συνταγής

– 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% (σ.σ. πολύ παγωμένη)
– 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
– 2 κουτιά γάλα Εβαπορέ
– 2 βανίλιες

Εκτέλεση συνταγής

Παγωτό βανίλια με ζαχαρούχο γάλα: Πεντανόστιμο, δεν παγώνει και παραμένει μαλακό στην κατάψυξη

– Χτυπάμε την καλά παγωμένη κρέμα γάλακτος στην παγωτομηχανή. Πρέπει να το κάνετε σε μίξερ χειρός σε σφιχτή σαντιγί.
– Μέτα ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα σε έξι δόσεις.
– Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε το εβαπορέ σιγά – σιγά και αυτό σε 6 δόσεις.
– Στη συνέχεια ρίχνουμε τις βανίλιες.
– Τοποθετούμε το μείγμα μας στον καταψύκτη για περίπου 40 λεπτά.
– Αφού περάσουν τα 40 λεπτά, βγάζουμε το μείγμα μας από τον καταψύκτη και το χτυπάμε.
– Έπειτα, βάζουμε πάλι, το μείγμα μας στην κατάψυξη.
– Μέτα από 40 λεπτά βγάζουμε, το μείγμα μας και το ξαναχτυπάμε.
– Ξανασυνεχίζουμε μετά από 40 λεπτά και ξαναχτυπάμε, το μείγμα μας.
– Ακολούθως, τοποθετούμε, το μείγμα μας, στην κατάψυξη και το αφήνουμε πολλές ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
– Όταν είναι έτοιμο, το μείγμα μας, το βγάζουμε, το αφήνουμε λίγο και μετά σερβίρουμε.

Παγωτό βανίλια με ζαχαρούχο γάλα: Πεντανόστιμο, δεν παγώνει και παραμένει μαλακό στην κατάψυξη

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν