Παραδοσιακή και λαχταριστή: Ηπειρώτικη κοσμιρή, χορταστική και αφράτη τυρόπιτα από την Ήπειρο

by Newsroom i-diakopes.gr
Παραδοσιακή και λαχταριστή: Ηπειρώτικη κοσμιρή, χορταστική και αφράτη τυρόπιτα από την Ήπειρο

Ηπειρώτικη τυρόπιτα κοσμίρη: Δεν έχετε φάει καλύτερη τυρόπιτα

Το αγαπημένο γεύμα για όλες τις ώρες που τιμάμε εδώ στην Ελλάδα είναι μια ωραία και χορταστική πίτα. Γι’ αυτό σας προτείνουμε να φτιάξετε αυτή την εύκολη και παραδοσιακή συνταγή για Ηπειρώτικη κοσμιρή.

Η Ηπειρώτικη αυτή πίτα είναι η κατάλληλη επιλογή.

Πρόκειται για μία αλμυρή πίτα, με φέτα. Η συγκεκριμένη πίτα θα μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες και να σας λύσει τα χέρια για διάφορα γεύματα (σ.σ. πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό). Το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες που βρίσκονται παρακάτω. 

Παραδοσιακή και λαχταριστή: Ηπειρώτικη κοσμιρή, χορταστική και αφράτη τυρόπιτα από την Ήπειρο

Υλικά συνταγής

  • 3 φλυτζάνια αλεύρι
  • 4 αυγά
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 1/2 κιλό τυρί φέτα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το ταψί

Ηπειρώτικη τυρόπιτα κοσμιρή: Εκτέλεση συνταγής

  • Χτυπάμε με σύρμα τα αυγά, μας μαζί με το γάλα μας.
  • Βάζουμε αλάτι και πιπέρι στα υλικά μας.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο – λίγο, το αλεύρι μας, μέχρι να γίνει εκείνο, χυλός. (σ.σ. όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις τηγανίτες)
  • Έπειτα, σπάμε, με τα χέρια μας, το τυρί.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας περίπου στους 200 βαθμούς Κελσίου.
  • Βάζουμε λάδι στο ταψί μας.
  • Στη συνέχεια τοποθετούμε το ταψί μας στον φούρνο να κάψει καλά.
  • Ακολούθως, προσθέτουμε τον χυλό στο ταψί μας.
  • Ψήνουμε ανάλογα, με τον φούρνο μας.
  • Θα πρέπει να αφήσουμε το ταψί στο φούρνο έως ότου να έχουμε, το επιθυμητό χρώμα.
Προτεινόμενα