Πατάτες φούρνου: Η συνταγή για μαρινάδα για μελωμένες πατάτες που λιώνουν στο στόμα

by Εύα Ζαχαριάδη

Πατάτες φούρνου: Η πεντανόστιμη μαρινάδα που θα απογειώσει το πιάτο

Ο τρόπος για να φτιάξετε την πιο νόστιμη μαρινάδα για πατάτες φούρνου. Οι πατάτες θα γίνουν μελωμένες και θα λιώνουν στο στόμα. Ιδανικές για συνοδευτικό σε γιορτινά και καθημερινά τραπέζια.

Υλικά

  • Λεμόνι χυμό από 3
  • Μέλι 3 κουταλιές
  • Μουστάρδα 2 κουταλιές της σούπας
  • Ελαιόλαδο μισό ποτηράκι του κρασιού
  • Κάρυ 1 κ.γ
  • Σκόρδο Μερικές σκελίδες (ή σκόνη)
  • Πάπρικα Κατά βούληση γλυκιά
  • Ρίγανη Κατά βούληση
  • Αλάτι Κατά βούληση
  • Πιπέρι Κατά βούληση

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ λιώνουμε το μέλι σε λίγο ζεστό νερό και προσθέτουμε το κάρυ, τον χυμό λεμονιού, την μουστάρδα, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με αλάτι και σκόρδο τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά.

Πατάτες φούρνου: Η συνταγή για μαρινάδα για μελωμένες πατάτες που λιώνουν στο στόμα

Αδειάζουμε τις πατάτες στο μείγμα με το μέλι που έχουμε φτιάξει. Στο τέλος προσθέτουμε την ρίγανη και την πάπρικα και βάζουμε το ταψί στον φούρνο. Ψήνουμε τις πατάτες στους 170 βαθμούς Κελσίου στον αέρα για περίπου 2 ώρες μέχρι να ροδίσουν. Τη συνταγή την βρήκαμε από το bakemesoftly.blogspot.com

Οι τέλειες τραγανές πατάτες φούρνου με μπύρα

Πατάτες φούρνου με μπύρα. Ό,τι πιο νόστιμο έχετε δοκιμάσει σε λεμονάτες πατάτες φούρνου. Τραγανές σαν τηγανητές και μέσα μελωμένες, μαλακές και παντανόστιμες.

Αξίζει να τις δοκιμάσετε όλοι!

Υλικά

  • 8 πατάτες
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια (χυμός)
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • ρίγανη αποξηραμένη ή φρέσκια
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση

  • Για τις πατάτες φούρνου με μπύρα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180-200 βαθμούς στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.
  • Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια. Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί, να γίνουν μία στρώση, και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα, λάδι και τον χυμό του λεμονιού.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, προσθέτουμε τη ρίγανη και τη μπύρα.
  • Σκεπάζουμε τις πατάτες μπύρας με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε για 50 λεπτά, σκεπασμένες τις πατάτες φούρνου με μπύρα με αλουμινόχαρτο. Μετά από τα 50 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μείνουν με το λάδι τους.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν