Πένες κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος και μπέικον. Η καλύτερη συνταγή για ζυμαρικά που φάγατε ποτέ

by i-diakopes

Πένες κοτόπουλο: Η καλύτερη συνταγή που δοκιμάσατε ποτέ

Πένες κοτόπουλο: Υπάρχουν πολλών ειδών συνταγές για πιάτα που δεν έχουμε δοκιμάσει αλλά που πολύ θα θέλαμε. Μερικές φορές όμως, το μόνο που θέλουμε είναι ένα κλασσικό γευστικό πιάτο με ζυμαρικά.

Όπως η συνταγή που θα δείτε παρακάτω! Αυτό το πιάτο έχει όλα όσα αγαπάμε και είναι πολύ εύκολο…

Μερίδες 4 με 6
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 45 λεπτά.

Πένες κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος και μπέικον

Συστατικά συνταγής πένες κοτόπουλου

5 φέτες μπέικον
500 γρ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε φέτες
Αλάτι και πιπέρι για γεύση
1 ­½ κ.γ πάπρικα
½ κ.γ νιφάδες κόκκινου τσίλι
140 γρ. σπανάκι
4 με ­5 μικρές τομάτες σε κομματάκια
5 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
1 ­½ κούπα κρέμα γάλακτος
2 κούπες τριμμένη παρμεζάνα
340γρ. πένες

Οδηγίες συνταγής πένες κοτόπουλου

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, τηγανίστε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Αφαιρέστε το μπέικον και αφήστε το να στεγνώσει. Κρατήστε το λίπος που έβγαλε το μπέικον.

Προσθέστε 2 με 3 κουταλιές από το λίπος πίσω στο τηγάνι. Βάλτε μέσα τις φέτες από το κοτόπουλο και ρίξτε πάνω το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και τις νιφάδες από το τσίλι. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, βγάλτε το από το τηγάνι και αφήστε το δίπλα.

Προσθέστε το σπανάκι και τις τομάτες και μαγειρέψτε μέχρι το σπανάκι να έχει μαραθεί. Προσθέστε και το σκόρδο και τηγανίστε για 30 ακόμα δευτερόλεπτα

Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και μαγειρέψτε μέχρι να έχει σφίξει. Μετά προσθέστε και την παρμεζάνα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το τυρί.

Ρίξτε μέσα και τα μαγειρεμένα ζυμαρικά, το κοτόπουλο και το μπέικον και ανακατέψτε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.

Αφαιρέστε από την φωτιά και αφήστε για 5 λεπτά την σάλτσα να απορροφηθεί.

Σερβίρετε με επιπλέον παρμεζάνα.

Γευστικό και αρκετά εύκολο πιάτο. Μόλις με ένα τηγάνι θα μπορέσετε να κάνετε ολόκληρη την συνταγή και μπορείτε να την προσαρμόσετε στα μέτρα σας. Μπορείτε να μην βάλετε καθόλου κρέας ή να την φτιάξετε με ρύζι. Το μόνο σίγουρο είναι πως όποιος την δοκιμάσει, θα γλύφει τα δάχτυλά του.

Πώς σας φαίνεται; Θα την προσαρμόζατε ή θα την φτιάχνατε όπως εμείς; Ποια είναι η αγαπημένη σας συνταγή με ζυμαρικά;

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβαΠερισσότερα