Ψητό αρνί: Πανεύκολη συνταγή για αρχάριους

Ψητό αρνί: Αναλυτικά τα υλικά και η εκτέλεση της συνταγής

Ψητό αρνί: Το αρνί αυτή την εποχή έχει την τιμητική του. Οι περισσότερες οικογένειες έχουν φροντίσει ήδη να προμηθευτούν αρνάκι από τον κρεοπώλη. Ώστε να το ψήσουν στο φούρνο ή στην σούβλα για το Πάσχα.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα μαλακό κρέας το οποίο εάν μαγειρευτεί σωστά, λιώνει πραγματικά στο στόμα. Η παρακάτω συνταγή είναι για αρχάριους, για μάγειρες που δεν το έχουν και πολύ με την μαγειρική. Ωστόσο με τη συγκεκριμένη συνταγή, το αποτέλεσμα θα είναι φανταστικό.

Ψητό αρνί: Πανεύκολη συνταγή για αρχάριους για το πασχαλινό τραπέζι

Αυτά είναι τα υλικά συνταγής του ψητού αρνιού

Τα υλικά ανά κιλό κρέας:

  • 2-3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα τέσσερα η καθεμία
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • μία πρέζα θυμάρι
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 2 1/2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο λεμόνι

Ψητό αρνί: Πανεύκολη συνταγή για αρχάριους για το πασχαλινό τραπέζι

Αυτή είναι η εκτέλεση της συνταγής του ψητού αρνιού

1. Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύετε με ένα σύρμα.

2. Όταν η μαρινάδα είναι έτοιμη, βάζετε το κρέας σε ένα σκεύος και το καλύπτετε με την μαρινάδα.

3. Σπεπάζετε το ταψί με μία μεμβράνη και το τοποθείτε στο ψυγείο για 5-6 ώρες.

4. Όταν έρθει η ώρα του ψησίματος, προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

5. Αφαιρείτε τη μεμβράνη και σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο.

6. Βάζετε το ταψί στη μεσαία σχάρα και το αφήνετε για 2 ώρες.

7. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και με ένα κουτάλι πιάνετε από το πλάι μαρινάδα και περιχύνετε στο κρέας.

8. Ψήνετε για ακόμα 1 ώρα.

9. Αφαιρείτε το κρέας από τον φούρνο και το αφήνετε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.

Ψητό αρνί: Πανεύκολη συνταγή για αρχάριους για το πασχαλινό τραπέζι

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα