Σε όσους αρέσουν είναι ο καλύτερος μεζές – σαλιγκάρια γιαχνί

Σε όσους αρέσουν είναι ο καλύτερος μεζές – σαλιγκάρια γιαχνί

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • 1 κιλό έτοιμα καθαρισμένα σαλιγκάρια
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
  • 1 ώριμη ντομάτα, περασμένη από το μούλτι
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Λίγο μπαχάρι
  • ½ κούπα κόκκινο κρασί
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα.
  2. Προσθέτουμε τις φέτες πράσινης πιπεριάς και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  3. Ξεπλένουμε καλά τα σαλιγκάρια σε άφθονο νερό και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  4. Προσθέτουμε την ντομάτα που έχουμε περάσει από το μούλτι και τον πελτέ ντομάτας.
  5. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ρίγανη, μπαχάρι, το κόκκινο κρασί, τα φύλλα δάφνης και το νερό.
  6. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 30 λεπτά.

Καλή απόλαυση…για όσους ξέρουν…

ΣOK σε δημόσιο νοσοκομείο της Ελλάδας: Ασθενής πήρε φωτιά μέσα στο χειρουργείο

Άρης Μουγκοπέτρος: Νέα φωτογραφία από το νοσοκομείο – Χαμογελαστός με επίδεσμο στο χέρι κι αγκαλιά με γνωστό Έλληνα

Νέα Σελήνη: Έρχονται μαύρες μέρες και πολύ δύσκολες καταστάσεις για Auτά τα 4 ζώδια – Ο ένας επηρεάζεται τόσο που θα αλλάξουν τα πάντα γύρω του

EKTAKTO: Γέννησε η Δόμνα Μιχαηλίδου – Το φύλο του μωρού, το βάρος, η καισαρική κι ο πατέρας του παιδιού της

Δoλoφoviα Γιώργου Μοσχούρη – Η ανάρτηση της πρώην συζύγου του: «Δεν μετάνιωσα στο ελάχιστο που…»

Προτεινόμενα