Σκεπαστή πίτα: Η απόλυτη συνταγή με κοτόπουλο και κασέρι

by i-diakopes

Σκεπαστή πίτα: Για να την φτιάχνετε σπίτι σας χωρίς να την παραγγέλνετε

Σκεπαστή πίτα: Επειδή τις περισσότερες φορές που παραγγέλνουμε σκεπαστή πίτα απογοητευόμαστε (από την ποιότητα των υλικών, το γευστικό αποτέλεσμα, τη μετέπειτα δυσκολία στην πέψη), σκέφτηκα ότι ήρθε η ώρα για τη σπιτική της βερσιόν.

Σκεπαστή πίτα: Η απόλυτη σπιτική συνταγή με κοτόπουλο και κασέρι

Υλικά συνταγής σκεπαστής πίτας


850 γραμμ. φιλέτο κοτόπουλο
αλάτι, πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
8 πίτες για σουβλάκι
200 γραμμ. τυρί κρέμα
2 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
2 πράσινες πιπεριές μεσαίου μεγέθους, κομμένες σε ροδέλες
200 γραμμ. κασέρι τριμμένο (χρησιμοποίησα Μυτιλήνης και ήταν φανταστικό)
4 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα

Εκτέλεση συνταγής σκεπαστής πίτας


Βάζουμε το κοτόπουλο σε βαθύ πιάτο. Το πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.


Ψήνουμε το κοτόπουλο σε τηγάνι-γκριλιέρα, σε μέτρια θερμοκρασία για 40′ περίπου, γυρίζοντας το 1 φορά κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Περιμένουμε 5-10′ να κρυώσει λίγο και το κόβουμε κατόπιν σε λεπτές φέτες.


Αραδιάζουμε τις πίτες στον πάγκο εργασίας μας. Αλείφουμε τις μισές πίτες με το τυρί κρέμα και τις υπόλοιπες με τη μουστάρδα.


Μοιράζουμε το κοτόπουλο στις πίτες που αλείψαμε με τυρί κρέμα. Τακτοποιούμε από πάνω τις ντομάτες και τις πιπεριές.

Πασπαλίζουμε με το κασέρι και σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες πίτες (εκείνες που αλείψαμε με μουστάρδα).


Ψήνουμε τις σκεπαστές σε ψηστιέρα για 5-10′ μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε αμέσως.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβαΠερισσότερα