Τα πασχαλινά κουλουράκια της Αργυρώς: Χωρίς αμμωνία με πορτοκάλι και όλοι τρέχουν στη κουζίνα για να τα φτιάξουν

by Newsroom i-diakopes.gr
Τα πασχαλινά κουλουράκια της Αργυρώς: Χωρίς αμμωνία με πορτοκάλι και όλοι τρέχουν στη κουζίνα για να τα φτιάξουν

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Φτιάξτε τα λαχταριστά κουλουράκια με πορτοκάλι

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έδειξε την πιο λαχταριστή και εύκολη συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια που μοσχοβολάνε πορτοκάλι. Χωρίς αμμωνία, αυτά τα κουλουράκια θα κάνουν χαμό.

Υλικά

Για τα κουλουράκια πασχαλινά

  • 500 γρ. βούτυρο
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 3 ακέρωτα πορτοκάλια (ξύσμα)
  • 2 βανίλιες
  • 1/4 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 4 αυγά
  • 120 γρ. χυμό φρέσκο πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. κοφτό σόδα μαγειρική
  • 1350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ (1/2 φάκελο)

Για το διάλυμα αυγού

  • 2 κρόκους αυγού
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. νερό

Τα πασχαλινά κουλουράκια της Αργυρώς: Χωρίς αμμωνία με πορτοκάλι και όλοι τρέχουν στη κουζίνα για να τα φτιάξουν

Η συνταγή για τα κουλουράκια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

-Για να γίνουν τραγανά και αφράτα αυτά τα εύκολα κουλουράκια πασχαλινά με πορτοκάλι χωρίς αμμωνία, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

-Κοσκινίζουμε αλεύρι και baking powder.

-Στύβουμε τα πορτοκάλια στον στίφτη για τα κουλουράκια πασχαλινά.

-Βάζουμε στον κάδο της κουζινομηχανής, το βούτυρο με τη ζάχαρη.

-Τα χτυπάμε για 6-7 λεπτά με το εξάρτημα ανάδευσης (αναδευτήρας Κ) ή με το σύρμα (φουέ).

-Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα και να γίνει κρέμα.

-Προσθέτουμε το ξύσμα, τη βανίλια, τη μαστίχα και το αλάτι.

-Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά χτυπώντας πολύ καλά το μείγμα να τα πίνει.

-Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα της κουζινομηχανής και λίγο-λίγο ρίχνουμε το αλεύρι με το baking.

-Από την ώρα που βάζουμε το αλεύρι δεν ζυμώνουμε πολύ γιατί θα σκληρύνουν τα κουλουράκια.

-Την ώρα που προσθέτουμε το αλεύρι κρατάμε λίγο. Ίσως να μην το πάρει όλο.

-Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη και εύπλαστη. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 20 λεπτά να σταθεί.

-Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς C στον αέρα.

-Σε ένα μπολάκι βάζουμε τα υλικά για το διάλυμα αυγού και χτυπάμε με ένα πιρούνι.

-Πλάθουμε τα κουλουράκια πασχαλινά σε ότι σχήμα θέλουμε.

-Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνες.

-Αλείφουμε με το διάλυμα αυγού.

-Ψήνουμε τα κουλουράκια πασχαλινά της