Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας: Η πανεύκολη συνταγή για το γλυκό για του Αγίου Δημητρίου – Πεντανόστιμο κωκ ταψιού

by Newsroom i-diakopes.gr
Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας: Η πανεύκολη συνταγή για το γλυκό για του Αγίου Δημητρίου – Πεντανόστιμο κωκ ταψιού

Άγιος Δημήτριος: Τα υλικά και η εκτέλεση της συνταγής για το γλυκό

Αύριο είναι η μεγάλη γιορτή του Αγίου Δημητρίου. Με αφορμή τη μεγάλη γιορτή της ορθοδοξίας, υπάρχει ένα πεντανόστιμο γλυκό, κωκ ταψιού που θα λατρέψετε όλοι.

Υλικά
Αυγα 5
Ζαχαρη 125 γραμμάρια
Αλέυρι Που Φουσκώνει Μόνο Του 155 γραμμάρια
Βανίλια 1
Για την κρέμα
Γάλα Φρέσκο 1 λίτρο
Ζαχαρη 5 κουταλιές της σούπας
Κορν Φλαουρ 4 κουταλιές της σούπας γεμάτες
Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες
Βανίλια 1
Βουτυρο 50 γραμμάρια
Για το γλάσο σοκολάτας
Κουβερτουρα 250 γραμμάρια
Κρεμα Γαλακτος 250 γραμμάρια πλήρης
Βιτάμ 2 κουταλιές της σούπας

Η γιορτή του Αγίου Δημητρίου πλησιάζει και είναι μία μεγάλη γιορτή για την Ορθοδοξία μας. Αν λοιπόν έχετε έναν δικό σας άνθρωπο που τον λένε Δημήτρη ή Δήμητρα, τότε σίγουρα το γλυκό για του Αγίου Δημητρίου από την Τζένη Τσανακτσίδου θα σας λύσει τα χέρια!

Όλη η Ελλάδα είναι γεμάτη Γιάννηδες, Γιώργηδες και Δημήτρηδες. Και έφτασε η εποχή που ο Δημήτρης και η Δήμητρα έχουν την τιμητική τους. Η γιορτή του Αγίου Δημητρίου ήρθε κι εμείς ετοιμάζουμε ένα ιδιαίτερο και πολύ εύκολο κέρασμα για Γλυκό για του Αγίου Δημητρίου Κωκ ταψιού σε γλυκό ψυγείου!

Η Τζένη Τσανακτσίδου ζωγράφισε πάλι με αυτό το γλυκό για του Αγίου Δημητρίου. Με τα πιο απλά υλικά ετοίμασε για εμάς ένα κέρασμα που θα το ζήλευε μέχρι και το καλύτερο ζαχαροπλαστείο της περιοχής μας. Γιατί να δίνετε έναν σκασμό λεφτά ενώ μπορείτε να το φτιάξετε και μόνοι σας και μάλιστα…πιο νόστιμο

Η εκτέλεση της συνταγής για το γλυκό του Αγίου Δημητρίου

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας: Η πανεύκολη συνταγή για το γλυκό για του Αγίου Δημητρίου – Πεντανόστιμο κωκ ταψιού

Εκτέλεση για το παντεσπάνι για το Γλυκό για του Αγίου Δημητρίου

Αρχικά χτυπάμε τα αυγά, την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι το μείγμα να αφρατέψει, στο μίξερ. Έπειτα σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σε δόσεις, κοσκινισμένο το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ.

Έπειτα μεταφέρουμε το μείγμα μας σε ένα ταψί 28ν με λαδόκολλα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, για 25-30 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο. Το βγάζουμε από τον φούρνο μόλις ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και στην συνέχεια το κόβουμε σε 2 δίσκους.

Εκτέλεση για την κρέμα

Βάζουμε λίγο κρύο φρέσκο γάλ