Χουρμάδες: Ποιες είναι οι ευεργετικές τους ιδιότητες
Οι χουρμάδες είναι ένα προϊόν της χουρμαδιάς που καλλιεργείται πάνω από 6.000 χρόνια και μάλιστα θεωρείται ένα από τα πιο γλυκά φρούτα στη φύση, που τα οφέλη του για την υγεία είναι σημαντικά.
Μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου
Εκτός του ότι βοηθούν το φαγητό να περάσει εύκολα στο πεπτικό, οι χουρμάδες εξασφαλίζουν ταυτόχρονα την υγεία του εντέρου και την απομάκρυνση βλαβερών βακτηρίων. Αν το πεπτικό και το έντερο δουλεύουν σωστά, τότε μειώνεται ο κίνδυνος καρκίνου του παχέος εντέρου. Σύμφωνα με έρευνα του Τμήματος Επιστημών Τροφών και Διατροφής του Ηνωμένου Βασιλείου. Όσοι κατανάλωναν χουρμάδες, ενίσχυσαν την υγεία του εντέρου λόγω της αύξησης των καλών βακτηρίων και του περιορισμού των καρκινικών κυττάρων.
Χαρίζουν ενέργεια γρήγορα και με διάρκεια
Περιέχουν φυσικά σάκχαρα, γλυκόζη, φρουκτόζη και σουκρόζη, που θα σας χαρίσουν άμεση ενέργεια την ώρα που τη χρειάζεστε. Σε αντίθεση με τις μπάρες ενέργειας και τα ενεργειακά ποτά, οι χουρμάδες περιέχουν φυτικές ίνες, κάλιο, μαγνήσιο, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που θα κρατήσουν τα επίπεδα ενέργειας ψηλά.
Η πεπτική σας υγεία θα βελτιωθεί
Αν θέλετε το πεπτικό σας να λειτουργεί σωστά κι εσείς να είστε… τακτικοί στην τουαλέτα, είναι απαραίτητη προσθήκη στη διατροφή σας. Σε ποσότητα μόλις ενός φλιτζανιού θα λάβετε 12 γραμμάρια φυτικών ινών, δηλαδή 48% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης. Οι σωστές ποσότητες και το σωστό είδος φυτικών ινών μπορούν να ωφελήσουν το πεπτικό σας, αποτρέποντας τη δυσκοιλιότητα και προωθώντας την κινητικότητα του εντέρου. Οι χoυρμάδες σας παρέχουν σίγουρα το σωστό είδος φυτικών ινών και σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Nutrition, όσοι κατανάλωναν 7 χουρμάδες την ημέρα για 21 ημέρες παρουσίασαν βελτίωση στη συχνότητα, αλλά και στην κινητικότητα του εντέρου.