«Τηγανίλα»: Τρεις εύκολοι και φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε μία για πάντα από την μυρωδιά

Τηγανίλα: Πως θα την διώξετε από το σπίτι

Ένας από τους εχθρούς του σπιτιού είναι το τηγάνισμα, αφού η μυρωδιά της τηγανίλας εγκαταλείπει εξαιρετικά δύσκολα τους τοίχους του σπιτιού μας. Παρ’ όλα αυτά συχνά οι νοικοκυρές επιλέγουν το τηγάνισμα ως έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο για ένα ζεστό πιάτο φαγητό.

Πόσες φορές έχετε ακούσει τις μαμάδες ή τις γιαγιάδες σας να αναφέρουν πως όλο το σπίτι μυρίζει τηγανίλα; Πόσες φορές τις έχετε δει να εξαγριώνονται από τις μυρωδιές του τηγανίσματος; Η απάντηση είναι άπειρες.

Για να αποφύγει κανείς τη μυρωδιά που βγαίνει από το τηγάνι δεν αρκεί το κοινό μέτρο αντιμετώπισης. Δηλαδή, αυτό με τα ανοιχτά παράθυρα και τον απορροφητήρα. Για την αντιμετώπιση της τηγανίλας χρειάζεται κάποιος να προβεί σε άλλου είδους μέτρα.

Τι θα μπορούσε να κάνει λοιπόν κάποιος σε περίπτωση που μύρισε το σπίτι από τις μυρωδιές του τηγανιού;

«Τηγανίλα»: Τρεις εύκολοι και φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε μία για πάντα από την μυρωδιά

Τηγανίλα: Πως θα ξεμυρίσει η κουζίνα;

1ος τρόπος: Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε τα λεφτά σας για να πάτε στην αγορά και να πάρετε ό,τι κυκλοφορεί σε αποσμητικό. Αυτό, διότι μπορείτε να το φτιάξετε από μόνοι σας. Αυτό που θα χρειαστείτε είναι ένα σταχτοδοχείο, μία πατάτα και ένα λεμόνι.

Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να προχωρήσετε σε κάποιες συγκεκριμένες ενέργειες. Αρχικά, θα πρέπει να κόψετε τις φλούδες του λεμονιού και τις φλούδες της πατάτας. Στη συνέχεια, οφείλετε να τις τοποθετήσετε μέσα στο σταχτοδοχείο, που βρήκατε στο ντουλάπι του σπιτιού σας ή στο τραπέζι του σαλονιού σας. Τέλος, αφήστε το συγκεκριμένο σταχτοδοχείο στο δωμάτιο της κουζίνας.

2ος τρόπος: Γεμίστε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό, λίγη τριμμένη κανέλα και λίγο γαρύφαλλο. Αφήστε μείγμα να βράσει για περίπου μισή ώρα. Η μυρωδιά από τα μπαχαρικά θα καταφέρει να νικήσει την τηγανίλα πολύ σύντομα.

3ος τρόπος: Πάρτε τις φλούδες από ένα πορτοκάλι και ρίξτε τις σε ένα αλουμινόχαρτο μαζί με μερικά κανελογαρύφαλλα. Βάλτε τα στο φούρνο για λίγα λεπτά και έπειτα αφήστε τις σε ένα τραπέζι κάπου στο σπίτι. Θα μοσχοβολήσει όλος ο χώρος.

Το σίγουρο είναι πως η κουζίνα σας θα μυρίζει υπέροχα και δεν θα έχετε ξοδέψει χρήματα. Αυτό, διότι τα συγκεκριμένα υλικά υπάρχουν και στο σπίτι σας. Τέλειο;

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν