Το Μυστικό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για ζουμερό και νόστιμο κοτόπουλο φούρνου

by Εύα Ζαχαριάδη

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου αποκαλύπτει το μυστικό της

Το κοτόπουλο στον φούρνο είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά και οικογενειακά φαγητά στην ελληνική κουζίνα. Όμως έχει τις δυσκολίες του στην μαγειρική για να βγει ζουμερό και με τραγανή πέτσα.

Χρειάζεται κάποιος να γνωρίζει τα μυστικά μαγειρικής. Δηλαδή, μυστικά μαγειρικής, που θα το κάνουν πεντανόστιμο για όποιον το δοκιμάσει.

Πάντοτε αφήνουμε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί για περίπου 30′, εφόσον βρίσκεται στο ψυγείο. Αυτή, η κίνηση, θα το βοηθήσει, διότι σε διαφορετική περίπτωση, αν κάποιος το βάλει απευθείας στο φούρνο, θα γίνει σκληρό, μετά από τη διαδικασία του ψησίματος:

Το Μυστικό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για ζουμερό και νόστιμο κοτόπουλο φούρνου

Όλα τα μυστικά για το κοτόπουλο σύμφωνα με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Τραγανή πέτσα: Για να πετύχει η τραγανή πέτσα, χρειάζεται καλό στέγνωμα η κοιλιακή χώρα του κοτόπουλου. Έπειτα, η επιφάνεια χρειάζεται αλάτι, πιπέρι και λάδι.

 Έχει να κάνει με το κατάλληλο σχήμα και τη συγκράτηση των ζουμιών στο ψήσιμο.

Για αυτή την εργασία απαιτούνται μυρωδικά, όπως η ρίγανη και το θυμάρι. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και πάστα βουτύρου κάτω από την πέτσα.

Θερμοκρασία ψησίματος: Χρειάζεται καλή προθέρμανση του φούρνου και η παύση ανοιγοκλεισίματος του κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του ψησίματος.

Ζουμερό κοτόπουλο: Πρέπει να τραβήξει τα υγρά του, μετά το ψήσιμο για περίπου δεκαπέντε λεπτά.

Γρήγορο ψήσιμο κοτόπουλου στο φούρνο: Το πρώτο πράγμα που έχει να κάνει κάποιος, είναι να σκίσει την κοιλιά του κοτόπουλου κατά μήκος. Για τη συγκεκριμένη προεργασία, προτείνεται η χρήση ψαλιδιού. Έπειτα, οφείλει να πατήσει καλά το κοτόπουλο, ώστε να κάνει το σχήμα του, πλακέ. Στη συνέχεια, πρέπει να αλείψει κάποιος με ελαιόλαδο το κοτόπουλο και να του προσθέσει αλάτι και πιπέδι. Στο τέλος και αφού έχει προθερμανθεί, ο φούρνος, πρέπει να μπει το κοτόπουλο στο εσωτερικό του. Επίσης, άξιο αναφοράς είναι το να μην ανοιγοκλείνει κανείς το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Έτσι, το κοτόπουλο θα είναι έτοιμο σε μόλις 45 λεπτά.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo