Τσόφλι αυγού: Οι περισσότεροι το πετάνε, ενώ υπάρχει σημαντικός λόγος να το κρατήσετε

by Τόνια Τζαφέρη

Τσόφλι αυγού: Τι δείχνουν οι έρευνες και πως να το χρησιμοποιήσετε

Κανείς σχεδόν δεν έχει συνηθίσει να χρησιμοποιεί και το τσόφλι του αυγού, καθώς δεν γνωρίζει τη σημασία αλλά και τα θρεπτικά συστατικά που έχει.

Γνωρίζατε ότι το τσόφλι των αυγών αποτελείται από 90% καθαρό ασβέστιο, το οποίο -χημικά- είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το ασβέστιο που σχηματίζει τα δόντια και τα οστά μας; Επίσης είναι πλούσια πηγή σιδήρου, μαγνησίου, φωσφόρου, ψευδαργύρου, φθορίου, χαλκού, μολυβδαινίου και χρωμίου!

Τσόφλι αυγού: Οι περισσότεροι το πετάνε, ενώ υπάρχει σημαντικός λόγος να το κρατήσετε

Ως αποτέλεσμα ενδυναμώνει τα οστά, βοηθάει τον νωτιαίο μυελό να παράγει περισσότερα και πιο υγιή αιμοπετάλια, αποτρέπει την εμφάνιση οστεοπόρωσης ενώ καταπολεμά τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και κατεβάζει την πίεση.

Απλά πάρτε 5 τσόφλια αυγών και θρυμματίστε τα ώστε να δημιουργήσετε σκόνη. Στη συνέχεια προσθέστε 3 λίτρα νερό και αφήστε το στο ψυγείο για περίπου μια εβδομάδα, προκειμένου η σκόνη να διαλυθεί στο νερό. Αν θέλετε λίγη περισσότερη γεύση, μπορείτε να συμπληρώσετε με το χυμό ενός λεμονιούκαι πίνετε 2-3 ποτήρια από το ρόφημα, καθημερινά.

Τσόφλι αυγού: Οι περισσότεροι το πετάνε, ενώ υπάρχει σημαντικός λόγος να το κρατήσετε

Τέλος, αν προσθέσετε τη σκόνη 5 αυγών και το χυμό του ενός λεμονιού σε ένα λίτρο ρακί, τα ποτό που θα προκύψει ενεργοποιεί την καλύτερη λειτουργία του θυρεοειδούς, ενώ η σκόνη από τα τσόφλια με ζεστό γάλα είναι βάλσαμο κατά του έλκους και βοηθάει στην πέψη!

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν