Τυρόπιτα με 4 τυριά: Πανεύκολη συνταγή – Θα λιώνει στο στόμα

by Εύα Ζαχαριάδη

Τυρόπιτα με 4 τυριά: Λαχταριστή και αχνιστή για να δώσετε στους δικούς σας

Μια γρήγορη και εύκολη τυρόπιτα που θα αγαπήσουν οι δικοί σας. Κάθε μπουκιά θα είναι και απόλαυση.

Ιδανική για πρωινό, απογευματινό και ό,τι άλλο θέλετε. Τα παιδιά σας θα την λατρέψουν.

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 500 γρ. γάλα, φρέσκο
  • 6 αυγά
  • 1 κιλό μυζήθρα, τριμμένη
  • 400 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 400 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 400 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
  • Πιπέρι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • Βούτυρο, λιωμένο

Εκτέλεση

Αρχικά, ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα τυριά και προσθέτουμε πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.

Στην συνέχεια, βάζουμε 2 βουτυρωμένα φύλλα στο ταψί, ρίχνουμε τη γέμιση εναλλάξ, βουτυρωμένο το φύλλο τσαλακωμένο και γεμίζουμε μέχρι να τελειώσουν.

Τελειώνουμε με 2 φύλλα βουτυρωμένα και κλείνουμε τα φύλλα στο ταψί.

Τυρόπιτα με 4 τυριά: Πανεύκολη συνταγή – Θα λιώνει στο στόμα

Χαράζουμε την πίτα, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε.

Ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, πάνω-κάτω και στην τελευταία σχάρα για 50 λεπτά, ώσπου να ροδίσει καλά.

Τόσο απλά, η τυροπιτούλα μας είναι έτοιμη.

Κόλπα για την τυρόπιτα με 4 τυριά

Αν ανοίξουμε φύλλο στο χέρι, το αφήνουμε λίγο να στεγνώσει. Έτσι η πίτα θα γίνει πιο τραγανή.
Αντί για βούτυρο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ελαιόλαδο για τα φύλλα.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν