Μπισκοτογλυκό με μπανάνες, κρέμα και σοκολάτα και για τον πιο αρχάριο

by Antonis Spyropoulos

Μπισκοτογλυκό με μπανάνες: Υπέροχη συνταγή και για τον πιο αρχάριο

Μπισκοτογλυκό με μπανάνες: Υλικά

•1 φακελάκι κρέμα στιγμής
•1-1/2 φλ. κρύο γάλα
•3 κ.σ. φυστικοβούτυρο
•250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
•1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
•3-4 μπανάνες ώριμες

Μπισκοτογλυκό με μπανάνες, κρέμα και σοκολάτα για αρχάριους

Για την επικάλυψη του μπισκοτογλυκού με μπανάνες


•60 γρ. σοκολάτα 60% λιωμένη
•2 φλ. άχνη
•2 κ.σ. μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνη
•λίγες σταγόνες υγρή βανίλια
•2 κ.σ. γάλα
•3 κ.σ. πραλίνα σοκολάτας

Εκτέλεση συνταγής μπισκοτογλυκού με μπανάνες


1. Σε μπολ χτυπάμε την κρέμα στιγμής με το κρύο γάλα για 2′ με μίξερ χειρός. Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο.
2. Αφήνουμε για 5′ να σταθεί η κρέμα στιγμής και προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα σε παχύρρευστη μορφή. Απαλά αναδιπλώνουμε το μίγμα.
3. Σε τετράγωνο ταψάκι στρώνουμε μια σειρά πτι μπερ να καλυφθεί όλη η βάση του ταψιού. Απλώνουμε σε στρώση τη μικρή κρέμα. Καλύπτουμε με μια στρώση φέτες μπανάνας. Κάνουμε ακόμα μια στρώση με μπισκότα.
4. Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και τις υπόλοιπες μπανάνες. Τέλος, καλύπτουμε με μια στρώση πτι μπερ και απλώνουμε όλη την επικάλυψη σοκολάτας. Παγώνουμε για 4-5 ώρες ή μια νύχτα.
5.Για την επικάλυψη. Λιώνουμε τη σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε την άχνη, το βούτυρο, τη βανίλια, το γάλα και την πραλίνα. Τα χτυπάμε με μίξερ ώστε να ομογενοποιηθούν.

Mερίδες: 9
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα