Μπριζόλα: Ο μοναδικός, γρήγορος και εύκολος τρόπος για να την ξεπαγώσεις μέσα σε 3 λεπτά χωρίς να χάσει τη γεύση της

Μπριζόλα: Ο εύκολος τρόπος για να την ξεπαγώσετε

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο Senior Editor του Cook Illustrated, Dan Souza, αλλά και την ερευνητική ομάδα Test Kitchen, το να μαγειρεύει μία νοικοκυρά τις μπριζόλες της, αφού πρώτα έχουν ξεπαγώσει είναι λάθος.

Έχουμε συνηθίσει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα μας πριν την μαγειρέψουμε. Από ότι δείχνουν οι ανακαλύψεις όμως αυτό δεν είναι το ποιο αποτελεσματικό. Η μόνη διαφορά που βρήκαν στο βίντεο ηταν ότι αν δεν ξεπαγώσουμε τις μπριζόλες μας πριν τις μαγειρέψουμε θα πάρουν αντί για 10-15 λεπτά να ψηθούν 18-20 λεπτά.

Πως να ψήσουμε μία ξεπαγωμένη μπριζόλα

  1. Βγάλτε την μπριζόλα από την κατάψυξη και βάλτε λάδι στο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.
  2. Όταν το λάδι ζεσταθεί τοποθετήστε την στο τηγάνι με τα μπαχαρικά που θέλετε. Μετά από 90 δευτερόλεπτα γυρίστε από την άλλη πλευρά.
  3. Μόλις περάσουν ακόμα 90 δευτερόλεπτα, βγάλτε την από το τηγάνι. Τοποθετήστε την σε ένα ταψάκι στον φούρνο όπου θα την ψήσετε πλέον στους 200 βαθμούς για 18-20 λεπτά.

Μπριζόλα: Ο μοναδικός, γρήγορος και εύκολος τρόπος για να την ξεπαγώσεις μέσα σε 3 λεπτά χωρίς να χάσει τη γεύση της

Βίντεο για εύκολο ξεπάγωμα μπριζόλας

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν