0
Για τους καλοφαγάδες της παρέας: Απογειώστε τις μπριζόλες όπως στις ταβέρνες
Ένα από τα πιο κλασικά μερακλήδικα φαγητά για καλοφαγάδες, είναι η μπριζόλα. Ωστόσο το κρέας αυτό έχει την τέχνη του και τα μυστικά του για να βγει όπως το τρώμε στις ταβέρνες. Όμως με κάποια μυστικά, οι δικές σας μπριζόλες μπορούν να γινούν και καλύτερες από αυτές στις ταβέρνες.
Για να είμαστε σωστοί, οι τέλειες μπριζόλες, γίνονται στα κάρβουνα. Αλλά και στο τηγάνι γίνονται εξίσου νόστιμες αλλά και κυρίως γρήγορα. Αν δεν κατέχετε το «σπορ» το κάρβουνου, σας έχω όλα τα μυστικά για τις τέλειες μπριζόλες στο τηγάνι
Αυτό είναι το μυστικό για τις τέλειες μπριζόλες στο τηγάνι για τους καλοφαγάδες της παρέας
Η προετοιμασία
Η είδηση της ημέρας
- Αφησέ τες για 1½ ώρα τουλάχιστον, εκτός ψυγείου για να «έρθουν» σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτό θα βοηθήσει να χαλαρώσουν οι ίνες τους και να ψηθούν καλύτερα.
- Φτιάξε μια μαρινάδα με διάφορα υλικά και βοήθησε τις μπριζόλες σου να νοστιμίσουν. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις σίγουρα λάδι, κάτι όξινο όπως κρασί, μπύρα, ξίδι ή χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού, σάλτσα σόγιας (με προσοχή γιατί είναι αλμυρή), σκόρδο, μυρωδικά φρέσκα ή ξερά, μουστάρδα, μπαχαρικά (κάρυ, πάπρικα, μπαχάρι κ.λπ.), πιπέρια, τζίντζερ. Οι συνδυασμοί είναι ατελείωτοι, διάλεξε υλικά και φτιάξε την δική σου μαρινάδα.
- Ο καλύτερος τρόπος για να γίνουν σίγουρα μαλακές, είναι η άρμη. Το αλατόνερο, μαλακώνει τις ίνες του κρέατος και το νοστιμίζει. Για κάθε μπριζόλα, υπολόγισε 100 γρ. νερό και 1 κοφτή κουταλιά αλάτι. Το καλύτερο θα ήταν να τις αφήσεις όλο το βράδυ στην άρμη και την άλλη μέρα, να τις βγάλεις, να τις σκουπίσεις και να τις μαρινάρεις.
- Για να έχεις ένα τέλειο ψήσιμο, θα πρέπει να έχεις το σωστό σκεύος. Το πιο σωστό