Η μπριζόλα του μερακλή: Το μυστικό για να βγουν ζουμερές και τέλεια ψημένες

by Εύα Ζαχαριάδη
Η μπριζόλα του μερακλή: Το μυστικό για να βγουν ζουμερές και τέλεια ψημένες

Η μπριζόλα του μερακλή: Το μυστικό για να σου πετύχει στο σπίτι και να βγει ζουμερή

Οι τέλειες ψημένες και ζουμερές μπριζόλες στα εστιατόρια είναι κάτι που δεν μπορούν να πετύχουν πολλοί στο σπίτι τους. Είτε ψηθούν στο φούρνο είτε στο μπάρμπεκιου, κάτι πάει λάθος και δεν βγαίνει το επιθυμητό ζουμερό αποτέλεσμα. Ένας ειδικός όμως αποκάλυψε το μυστικό που πάει λάθος το ψήσιμο.

O σεφ Άντονι Μπούρντεν ξέρει τι φταίει και δεν μπορείς να πετύχεις την σωστά ψημένη μπριζόλα. Όπως εξηγεί, οι περισσότεροι συνηθίζουν να ψήνουν την μπριζόλα πολύ, κάτι το οποίο είναι λάθος, ωστόσο, το ακόμη μεγαλύτερο λάθος που κάνουν όλοι είναι ότι τρυπάνε και «πειράζουν» το κρέας διαρκώς καθώς το ψήνουν, προσπαθώντας να δουν αν έχει ψηθεί στο εσωτερικό του. Το γυρίζουν διαρκώς και στη συνέχεια το κόβουν αμέσως μόλις το βγάλουν από τη φωτιά.

Όπως τονίζει ο σεφ, το Νο 1 μυστικό για ζουμερή μπριζόλα είναι το εξής: Αμέσως μόλις ολοκληρωθεί το ψήσιμό της να την αφήσεις να «ξεκουραστεί» για 10 με 15 λεπτά. «Αυτό κάνει όλη τη διαφορά, αρκεί μόνο να την αφήσετε να “ξεκουραστεί”. Και αυτό γιατί με αυτόν τον τρόπο επανακυκλοφορούν οι χυμοί στο κρέας και έτσι η μπριζόλα σου βγαίνει τέλεια».

Η μπριζόλα του μερακλή: Το μυστικό για να βγουν ζουμερές και τέλεια ψημένες

Η μπριζόλα του μερακλή: Ένα κόλπο για να εξοικονομήσετε χρήματα από το κρέας

Αυτό το κόλπο με την μπριζόλα μπορεί να σας κάνει να εξοικονομήσετε χρήματα και σίγουρα αξίζει να το κάνετε. Γνωρίζουμε ότι ένα σπίτι για να διατηρηθεί έχει πολλά έξοδα, και εμείς σας βρήκαμε τρόπους για να τα μειώσετε.

Ακόμα ένα κόλπο που θα σώσει το κρέας και δεν θα χρειαστεί να το πετάξετε, μετά από αυτό εδώ. Φανταστείτε να ανοίγετε το ψυγείο και να ανακαλύπτετε ότι το κρέας σας είναι έτοιμο να χαλάσει ή να ανοίγετε το λογαριασμό του νερού κάθε δίμηνο… Είναι σαν να πετάτε τα χρήματά σας στην τουαλέτα και μετά να τραβάτε το καζανάκι!

Σίγουρα δεν είναι εύκολο να κάνουμε οικονομία στις καθημερινές μας υποχρεώσεις (πόσο να «κόψουμε» πια;), στο βίντεο όμως που θα δείτε παρακάτω σας έχουμε ετοιμάσει 7 τρόπους που σίγουρα δεν είχατε σκεφτεί, για να μένει και κάτι στην τσέπη.

Προτεινόμενα