Η συνταγή του βοσκού: Eύκολη και λαχταριστή κιμαδόπιτα – Δεν θα μείνει ψίχουλο στο ταψί

by Εύα Ζαχαριάδη

Κιμαδόπιτα: Η πιο εύκολη συνταγή για μια λαχταριστή πίτα

Αυτή η συνταγή για κιμαδόπιτα είναι πανεύκολη ακόμα και για τους αρχάριους και το γευστικό αποτέλεσμα θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Δοκιμάστε αύτη την παραδοσιακή κιμαδόπιτα και οι δικοί σας θα την τελειώσουν σε χρόνο μηδέν.

Μπορείς να κάνεις ότι αλλαγές θες στη συνταγή για να ταιριάζει στα δικά σου γούστα, αφαιρώντας και προσθέτοντας υλικά ανάλογα με την όρεξη. Μπορείς να βάλεις και άλλα λαχανικά η να προσθέσεις τα τυριά τις αρεσκείας σου.

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά ανάμεικτο (ή μισό ανάλογα το ταψάκι)
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, 2 καρότα, 2 πράσινες πιπεριές κέρατα
  • 2 μεγάλες γινομένες ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πακέτο φύλλα σφολιάτας μέτριο ή χοντρό
  • λίγη κανέλα
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • τυρί φέτα
  • τυρί γκούντα
  • αλάτι, πιπέρι

Η συνταγή του βοσκού: Eύκολη και λαχταριστή κιμαδόπιτα – Δεν θα μείνει ψίχουλο στο ταψί

Κιμαδόπιτα: Οδηγίες για την εκτέλεση

  • Βήμα 1

Ρίχνεις λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζεις τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τα καρότα τριμμένα και τις πιπεριές ψιλοκομμένες.

  • Βήμα 2

Μόλις ροδίσει το κρεμμύδι βάζεις και τσιγαρίζεις τον κιμά.

  • Βήμα 3

Όταν γίνει και ο κιμάς (θα γίνει μπέζοκαφέ απο κόκκινος) βάζεις λίγο νερό, τις ντομάτες λιωμένες, αλάτι/πιπέρι, τα φύλλα δάφνης, το σκόρδο κομμένο, και την κανέλα και αφήνεις μέχρι να σωθεί όλο το νερό.

  • Βήμα 4

Ανακατεύεις στον έτοιμο κιμά τα τυριά σου τριμμένα (κρατώντας λίγο γκούντα για μετά).

  • Βήμα 5

Απλώνεις σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι 1 φύλλο κρούστας ή 2 αν βάλεις μετρίου πάχους. Απλώνεις μια στρώση τον κιμά και κλείνεις με ένα ακόμα φύλλο.Φρόντισε να έχεις καλύψει και τα πλαϊνά του ταψιού με φύλλο. Αν χρησιμοποιήσεις μετρίου πάχους σφολιάτα μπορείς να το κάνεις σε 2 ή περισσότερες στρώσεις.

  • Βήμα 6

Ανοίγεις μικρές τρύπες στο τελευταίο φύλλο κρούστας για να φεύγουν οι ατμοί. Πασπαλίζεις με το περισσευούμενο γκούντα και βάζεις το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο.

Όταν το φύλλο γίνει χρυσό βγάζεις και αφήνεις να κρυώσει λίγη ώρα μέσα στο ταψί.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν