Κοτόπιτα σουφλέ: Κρυφή συνταγή για γεύση μούρλια που λιώνει στο στόμα

by Αντώνης Βαλμάς

Κοτόπιτα σουφλέ: Δεν θα την αλλάζετε με τίποτα

Κοτόπιτα σουφλέ: Η κοτόπιτα είναι ένα φαγητό το οποίο λατρεύεται από μικρούς και μεγάλους.

Σας υποσχόμαστε ότι η συγκεκριμένη συνταγή θα σας ξετρελάνει. Η συγκεκριμένη κοτόπιτα σου αφήνει πραγματικά
μια αίσθηση ότι τρως σουφλέ.

Δοκιμάστε την και θα μας θυμηθείτε.

Υλικά κοτόπιτας σουφλε

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1 κοτόπουλο ή 4 στηθάκια, βρασμένο και ξεψαχνισμένο
  • 20 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1/4 gounda τριμμένο
  • 1/4 κεφαλοτύρι τριμμένο
  • Ένα τέταρτο regatto τριμμένο
  • 1 κουτί μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • Ένα κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 πιπερια κόκκινη, 1 κίτρινη, 1πορτοκαλί σε κυβάκι
  • 1 κρέμα γάλακτος 500γρ
  • αλάτι, πιπέρι

Κοτόπιτα σουφλέ: Κρυφή συνταγή για γεύση μούρλια που λιώνει στο στόμα

Εκτέλεση συνταγής κοτόπιτας σουφλέ

  1. Εχω ετοιμάσει όλα τα υλικά και τα έχω στο τραπέζι.
  2. Σωτάρω το κρεμμύδι, το μπέικον, τις πιπεριές και τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν και πάρουν λίγο χρώμα.
  3. Προσθέτω το κοτόπουλο, πιπέρι, και το ανακατεύω καλά.
  4. Ρίχνω τα τυριά και τέλος την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω καλά!
  5. Βουτυρώνω το πυρέξ ή ενα μεγαλο ταψί, στρώνω το ενα φύλλο σφολιάτας, στρώνω το μίγμα, και τέλος το άλλο φύλλο.
  6. Χαράζω και αλείφω με γάλα.
  7. Ψήνω στους 180 βαθμούς, πάνω κάτω, για μια ώρα!

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα