Λιώνει στο στόμα: Το μυστικό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για ζουμερό και νόστιμο κοτόπουλο φούρνου

by Εύα Ζαχαριάδη

Λιώνει στο στόμα: Το ιδανικό γεύμα για το κυριακάτικο τραπέζι

Το πιο αγαπημένο φαγητό για ένα οικογενειακό τραπέζι είναι το κοτόπουλο στον φούρνο. Έχει όμως και αυτό το φαγητό τα μυστικά του.

Το συγκεκριμένο φαγητό έχει και τις δυσκολίες του, οι οποίες για να ξεπεραστούν χρειάζεται κάποιος να αναφέρει τα μυστικά μαγειρικής. Δηλαδή, μυστικά μαγειρικής, που θα το κάνουν πεντανόστιμο για όποιον το δοκιμάσει.

Λιώνει στο στόμα: Το μυστικό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για ζουμερό και νόστιμο κοτόπουλο φούρνου

Αναλυτικά όλα τα μυστικά που έχει το κοτόπουλο για να λιώνει στο στόμα

Ζουμερό κοτόπουλο στο φούρνο: Πάντοτε αφήνουμε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί για περίπου 30′, εφόσον βρίσκεται στο ψυγείο. Αυτή, η κίνηση, θα το βοηθήσει, διότι σε διαφορετική περίπτωση, αν κάποιος το βάλει απευθείας στο φούρνο, θα γίνει σκληρό, μετά από τη διαδικασία του ψησίματος:

Τραγανή πέτσα: Για να πετύχει η τραγανή πέτσα, χρειάζεται καλό στέγνωμα η κοιλιακή χώρα του κοτόπουλου. Έπειτα, η επιφάνεια χρειάζεται αλάτι, πιπέρι και λάδι.

Δέσιμο κοτόπουλου στο φούρνο: Έχει να κάνει με το κατάλληλο σχήμα και τη συγκράτηση των ζουμιών στο ψήσιμο.

Αρωματισμός κοτόπουλου: Για αυτή την εργασία απαιτούνται μυρωδικά, όπως η ρίγανη και το θυμάρι. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και πάστα βουτύρου κάτω από την πέτσα.

Θερμοκρασία ψησίματος: Χρειάζεται καλή προθέρμανση του φούρνου και η παύση ανοιγοκλεισίματος του κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του ψησίματος.

Ζουμερό κοτόπουλο: Πρέπει να τραβήξει τα υγρά του, μετά το ψήσιμο για περίπου δεκαπέντε λεπτά.

Γρήγορο ψήσιμο κοτόπουλου στο φούρνο: Το πρώτο πράγμα που έχει να κάνει η νοικοκυρά, είναι να σκίσει την κοιλιά του κοτόπουλου κατά μήκος. Για τη συγκεκριμένη προεργασία, προτείνεται η χρήση ψαλιδιού. Έπειτα, οφείλει να πατήσει καλά το κοτόπουλο, ώστε να κάνει το σχήμα του, πλακέ. Στη συνέχεια, πρέπει να αλείψει κάποιος με ελαιόλαδο το κοτόπουλο και να του προσθέσει αλάτι και πιπέδι. Στο τέλος και αφού έχει προθερμανθεί, ο φούρνος, πρέπει να μπει το κοτόπουλο στο εσωτερικό του. Επίσης, άξιο αναφοράς είναι το να μην ανοιγοκλείνει κανείς το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Έτσι, το κοτόπουλο θα είναι έτοιμο σε μόλις 45 λεπτά.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν