Μέλι και κανέλα: Προλαμβάνει τη γήρανση, βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς, βοηθάει στην απώλεια βάρους και μειώνει το σάκχαρο του αίματος

Μέλι και κανέλα: Προλαμβάνει τη γήρανση, βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς, βοηθάει στην απώλεια βάρους και μειώνει το σάκχαρο του αίματος

Μέλι και κανέλα: Αυτές είναι οι ιδιότητες που βελτιώνουν τη λειτουργία του οργανισμού μας

Δύο από τα πιο δυναμωτικά φυσικαά συστατικά για τον οργανισμό μας είναι το μέλι και η κανέλα και οι ιδιότητές τους έχουν επιβεβαιωθεί από την ιατρική και την επιστήμη. Αυτά τα προϊόντα μάλιστα είναι ιδιαίτερα σεβαστά από την ινδική Αγιουρβέδα και την παραδοσιακή κινεζική ιατρική. Το μέλι δεν χαλάει ποτέ και η κανέλα πριν από χίλια χρόνια ήταν ένα δώρο που θα μπορούσε να λάβει ένας αυτοκράτορας.

Μέλι και κανέλα: Προλαμβάνει τη γήρανση, βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς, βοηθάει στην απώλεια βάρους και μειώνει το σάκχαρο του αίματος

Δείτε τις ευεργετικές ιδιότητες του μελιού και της κανέλας

Πρόληψη κατά της γήρανση

Οι ελεύθερες ρίζες (οξειδωτικά) οξειδώνουν επιθετικά και καταστρέφουν τα κύτταρα του σώματος μας. Αυτό οδηγεί στην πρόωρη γήρανση και σε ασθένειες. Τα αντιοξειδωτικά εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και επιβραδύνουν αυτές τις διαδικασίες.

Το μέλι περιέχει φαινόλες, ένζυμα, φλαβονοειδή και οργανικά οξέα. Όλα είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά. Μελέτες έχουν δείξει ότι πολλά από αυτά τα στοιχεία υπάρχουν ιδίως σε σκουρόχρωμες ποικιλίες μελιού.

Στη κανέλα περιέχονται πολλές πολυφαινόλες, οι οποίες είναι επίσης ισχυρά αντιοξειδωτικά. Σε μια μελέτη, η κανέλα βγήκε νικήτρια ανάμεσα σε 26 μπαχαρικά όσον αφορά το πλήθος των αντι-οξειδωτικών, αφήνοντας πίσω ακόμη και το σκόρδο και τη ρίγανη.

Βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς

Το μέλι και η κανέλα βοηθούν στην πρόληψη της καρδιαγγειακής νόσου, της πιο κοινής αιτίας θανάτου παγκοσμίως.

Το μέλι αυξάνει τη ροή του αίματος προς την καρδιά, και κατά συνέπεια διευρύνονται οι αρτηρίες. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει, βοηθούν στην πρόληψη του σχηματισμού των θρόμβων στο αίμα, που συχνά οδηγούν σε καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια.

Η κανέλα μειώνει την «κακή» χοληστερόλη και αυξάνει την καλή χοληστερόλη.

Προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας κανέλα με ένα βάζο με μέλι, ανακατέψτε και καταναλώστε κάθε πρωί με μια φέτα ψωμί ή με φρυγανιές και μπισκότα.

Καταπολεμά βακτηριακές λοιμώξεις

Τόσο το μέλι, όσο και η κανέλα έχουν αντιβακτηριακή δράση, και ο συνδυασμός τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για το κοινό κρυολόγημα, αλλά και σε άλλες μολυσματικές ασθένειες, όπως λοιμώξεις των νεφρών και της ουροδόχου κύστης.

Το μέλι είναι ένα φυσικό αντιβιοτικό. Από τα αρχαία χρόνια χρησιμοποιήθηκε για την απολύμανση των πληγών. Καταστρέφει τα μικρόβια μέσω της πρωτεΐνης αμυντοσίνης-1 και του ενζύμου οξειδάση της γλυκόζης.

Η κανέλα έχει αντιβακτηριακή, αντιμυκητιακή και αντιφλεγμονώδη δράση. Στη κανέλα περιέχεται μια μοναδική ουσία, η κινναμική αλδεΰδη, που είναι υπεύθυνη όχι μόνο για το χαρακτηριστικό άρωμα της κανέλας, αλλά και για τις ευεργετικές της ιδιότητες.

Βοηθάει στην απώλεια βάρους

Αν ο στόχος σας είναι να αποκτήσετε μια λεπτή σιλουέτα και ήδη ασκείστε και τρέφεστε και να τρώνε σωστά, τότε ο συνδυασμός μελιού και κανέλας μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος γρηγορότερα.

Είναι καλύτερα να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με το μέλι. Η κατανάλωση μελιού με μέτρο θα μειώσει τον αριθμό των θερμίδων που καταναλώνετε. Επιπλέον, η ραφιναρισμένη ζάχαρη προκαλεί απότομη αύξηση της γλυκόζης στο αίμα, και στη συνέχεια προκαλεί απότομη πτώση της.

Οι μεταπτώσεις της γλυκόζης οδηγεί σε συναισθηματική αστάθεια, καθώς επίσης και στην αδικαιολόγητη ανάπτυξη της ινσουλίνης. Αντίθετα, το μέλι απορροφάται αργά στην κυκλοφορία του αίματος, και δεν λαμβάνει χώρα απότομη έξαρση ινσουλίνης.

Η κανέλα μειώνει το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα και την αύξηση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη, η οποία είναι υπεύθυνη για το μεταβολισμό. Έτσι συμβάλλει στην επιτάχυνση του μεταβολισμού της γλυκόζης και μετατρέπεται σε ενέργεια, και όχι σε λίπος.

Πιείτε ένα ποτήρι νερό με μια κουταλιά μέλι και ½ κουταλιά κανέλα μισή ώρα πριν το πρωινό και μισή ώρα πριν πάτε για ύπνο.

Μειώνει το σάκχαρο του αίματος

Τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορούν να οδηγήσουν σε πολλές ασθένειες, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης.

Είναι αποδεδειγμένο ότι το μέλι μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της γλυκόζης. Το μέλι αποτελείται 17% από νερό. Τα υπόλοιπα είναι σάκχαρα, συμπεριλαμβανομένης της γλυκόζης και της φρουκτόζης. Απορροφώνται εύκολα από το σώμα χωρίς να προκαλούν αύξηση του σ