Πασχαλινό αρνί στο φούρνο με πατάτες και το μυστικό για να λιώνει στο στόμα

by Αντώνης Βαλμάς

Πασχαλινό αρνί: Απλή συνταγή για αρχάριους

Πασχαλινό αρνί: Σε λίγες μέρες είναι η μέρα του Πάσχα και όλοι προετοιμαζόμαστε για το ψήσιμο του αρνιού.
Όσοι δεν μπορέσετε να πάτε φέτος στο χωριό σας ή δεν έχετε σούβλες μην αγχώνεστε.

Σας έχουμε τη λύση για υπέροχο, ζουμερό αρνάκι στο φούρνο.

Πασχαλινό αρνί στο φούρνο: Το μυστικό για να λιώνει στο στόμα

Υλικά συνταγής πασχαλινού αρνιού

  • Αρνί 2 κιλά
  • Αλάτι 3 πρέζες
  • Πιπέρι 3 πρέζες
  • Σκόρδο 4 σκελίδες
  • Ελαιόλαδο 1 ποτήρι του κρασιού
  • Πατάτες 2 κιλά
  • Λεμόνι χυμό από 2 μεγάλα
  • Νερό 1 κούπα

Πασχαλινό αρνί στο φούρνο: Το μυστικό για να λιώνει στο στόμα

Εκτέλεσης συνταγής πασχαλινού αρνιού

  1. Αρχικά πλένουμε το αρνάκι μας και καθαρίζουμε τις πατάτες μας.
  2. Σε ένα μεγάλο ταψί κόβουμε και τοπουθετούμε τις πατάτες.
  3. Στη συνέχεια τις αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τις σκελίδες με το σκόρδο σε διάφορες μεριές στο ταψί μας.
  4. Αλατοπιπερώνουμε και το αρνί μας και το τοποθετούμε στο ταψί πάνω από τις πατάτες μας.
  5. Ρίχνουμε και το λεμόνι,το ελαιόλαδο και 1 κούπα νερό πάνω από το αρνί και τις πατάτες και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί μέχρι να ροδίσει αρκετά καλά από τη μια πλευρά και γυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
  6. Κοιτάμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε νερό για να μη μας κολλήσει.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα